Скільки заробляють московські топ-менеджери?

Якщо Ви свято переконані, що найбільші зарплати за свою топ-менеджерську діяльність отримують американці, значить Ви не знайомі із дослідженням консалтингової кадрової компанії Hay Group. Відповідно до цього дослідження, московські керівники сьогодні отримують більшу компенсацію, ніж американці та європейці, повідомляє Newsru.com.

До трійки країн, у яких топ-менеджери отримують найвищу компенсацію, увійшли Туреччина, Індія та Китай. Це повідомлення видається дещо шокуючим і грозить повністю перевернути звичний світогляд і зламати стереотипи. Проте, все стає на свої місця, якщо відзначити, що порівнюється не номінальна заробітна платня менеджера, а грошова винагорода після врахування необхідних податків та помножена на коефіцієнт рівня життя – своєрідна купівельна спроможність зарплатні. Адже кожному відомо, що за ті самі гроші в Москві можна купити зовсім іншу кількість товарів, ніж у Нью-Йорку.

Якщо, наприклад, номінальна зарплатня шведського менеджера більша, ніж оклад індійського управлінця, це ще зовсім не означає, що швед більше заробляє. Адже йому доводиться більше витрачати на житло, одяг, їжу та транспорт, а окрім того він виплачує державі 56% свого заробітку.

MUST READ:  Сила «продуктивної ліні»

Отже, на першому місці дивним чином виявилися турецькі управлінці. Їх зарплатня, після врахування податків та з поправкою на рівень життя склала 99,8 тисяч доларів (номінальний річний прибуток – 157 тис. доларів). В Індії – 98,1 тисяч доларів (номінальний прибуток – 50,5 тис. доларів).

Для порівняння, в США керівник на аналогічній посаді отримав би лише 78,2 тисячі доларів, а у Швеції – 47,5 тисяч. „Своїми високими місцями Росія та Індія повинні завдячувати відносно невисокій вартості життя та низьким податкам. А в Туреччині просто багато платять”, – пояснює автор дослідження Бен Фрост.