Офісні працівники, які частину робочого часу віддають особистим справам, працюють ефективніше

Офісні працівники, які частину робочого часу віддають особистим справам, працюють ефективнішеПоки український та й світовий менеджмент усіма силами бореться з неефективною витратою робочого часу своїх співробітників, встановлюючи на комп’ютери своїх підлеглих різноманітне шпигунське програмне забезпечення, університет Мельбурна провів дослідження, яке доводить, що відвідування (в розумних рамках) сайтів, не пов’язаних з основною роботою, насправді позитивно впливає на продуктивність праці офісних співробітників, передає Finance.ua.

За даними дослідження, працівники, які витрачають не більше 20% робочого часу на відвідування інтернет-ресурсів, не пов’язаних безпосередньо зі своїми посадовими обов’язками, виконують робочі завдання на 9% ефективніше, ніж ті, хто 100% часу працює над своїм безпосереднім функціоналом. А ще у дослідженні говориться, що приблизно 70% співробітників, які мають доступ до Інтернету на робочому місці, використовують його для перегляду не пов’язаних із роботою сайтів.

Мабуть не дарма у Google кожен співробітник має офіційне право виділяти до 20% робочого часу на зайняття будь-якими власними проектами. Пошуковий гігант, вочевидь дійшов до розуміння ефективності цього підходу раніше, ніж Мельбурнський університет провів відповідне дослідження.

MUST READ:  10 найпоширеніших бізнес-фраз для менеджерів

За словами доктора Брента Кокера, перегляд сайтів дозволяє офісним службовцям на деякий час відволіктися від роботи і таким чином підвищити власну концентрацію на виконанні основних обов’язків.

Цікавий також рейтинг інтернет-ресурсів, яким віддають перевагу офісні працівники. Як виявляється, в основному такі люди читають новини і шукають інформацію про різні товари. Онлайн-ігри займають лише п’яту позицію у переліку найпопулярніших занять, не пов’язаних із роботою. Перегляд відео на YouTube опинився лише на сьомому місці.