Народження імені: Jеер

Народження імені: JеерЦя назва давно вже ввійшла в розмовну мову, але Jеер – це марка, яка була заснована для автомобіля-позашляховика. Експериментальний зразок розробив у 1940-му році Карл Пабст, інженер компанії Bantam Car. За допомогою компаній Willys-Overland і Ford у листопаді 1940-го року почалося виробництво таких автомобілів для потреб армії США.

Назва Jеер виникла в результаті деякого доповнення до заголовних букв G.P. (вимовляється ця абревіатура як «джи-пі») General Purpose (у перекладі з англійської – «загального призначення», «придатний для всього»). Під час Другої світової війни цей автомобіль використовувався буквально у всіх сферах життя.

Марка згодом була продана компанії General Motors. Вона користувалася величезною популярністю завдяки персонажу з коміксу «Джип Євгеній», наділеному феноменальною силою. Цей персонаж був головним суперником моряка Попая за серце красуні Оливи (герої мультфільму Уолта Діснея). Під час війни у Jеер було багато прізвиськ: «Iron Pony» («Залізний кінь»), «Panzer Killer» («Танк-убивця»), «Blitz-buggy» («Всюдихід-блискавка»), «Jitterbug» або ще «Beetlebug» (від англійського «bug» – «клоп» і «beetl» – «жук»).

MUST READ:  Логотипи з прихованим змістом

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”