Три чверті працівників сфери інформаційних технологій ненавидять свою роботу

Ну то й що, що відповідно до останніх тенденцій саме інформаційні технології є найбільш перспективним і високооплачуваним місцем роботи? Що з того, що саме цій галузі пророкують щасливу долю і довге подальше зростання?..

Виявляється, три чверті персоналу, який працює у сфері IT, ненавидять свою діяльність понад усе у світі, а йдучи зранку на роботу – мріють якнайшвидше її змінити. Саме такі дані нового дослідження опублікував сайт silicon.com.

ІТ-менеджери виявилися найбільш нещасними. Половина з них зареєстрована у хедхантингових (від англ.. head hunt – полювання за головами) та рекрутингових агентствах. 80% проводять значну частину робочого часу, нишпорячи по Інтернет-мережі в пошуках гарячих вакансій.

Половина ІТ-менеджерів зумисне поводиться не дуже ввічливо зі своїми колегами, не допомагає чи навіть заважає їм у вирішенні проблем.

Дві третини працівників сфери ІТ стверджують, що у них завжди є при собі свіже резюме і вони постійно розмірковують, як краще його застосувати. При цьому причиною, через яку вони прагнуть змінити роботу, працівники називають нудність своїх обов’язків та низькі прибутки.

MUST READ:  Як розпізнати жахливого боса під час бесіди

Самий час керівникам компаній замислитися, чи не варто приділити трішки більше уваги своїм працівникам, додатково попрацювати над мотиваційними схемами. Якщо цього не буде зроблено, компанії можуть залишитися без свого технічного персоналу.