Найдієвіша кар’єрна порада

Найдієвіша кар'єрна порадаНайпростішою, і водночас – найдієвшою кар’єрною порадою ділиться в журналі CEO Refresher Майкл Волькенспренг (Michael Wolkensperg), керівник та експерт з розвитку лідерства, з 32-річним досвідом у консалтингу. Порада звучить так: “турбуйтесь про те, про що турбується ваш керівник”.

Іншими словами, якщо ви хочете забезпечити себе привабливими кар’єрними перспективами, вам потрібно узгодити власні пріоритети із пріоритетами керівництва. Якщо Ви зможете спрямувати свою енергію та навички на зменшення стресів, які постійно переслідують тих, хто знаходиться вище на кар’єрній драбині – то майже напевне здобудете у їхніх очах статус людини, яка має майбутнє в межах цієї компанії.

Але, як ви вже могли здогадатися – цю пораду легше дати, ніж дотриматися її. Тому що легко сказати: “Турбуйтеся про те, про що турбується бос”, але як дізнатися, що ж займає його думки?

Передусім, варто виробити у собі певну хоробрість і не боятися звертатися до керівника з прямими запитаннями – бути щирими та відвертими. Через деякий час ви побачите, що керівник готовий розмовляти з вами фактично на будь-які теми, які стосуються бізнесу та майбутнього компанії.

MUST READ:  Інтернет відкриває перед бізнесом великі можливості

І по-друге, ви можете хибно вважати, що турботи вашого керівника – це не ваша справа. Що ж, можливо ви й праві, якщо це не стосується бізнесу. Але коли йдеться про справи компанії – тоді турботи вашого керівника стають безпосередньою перешкодою, а водночас – можливістю швидко просуватися по кар’єрній драбині.