Межа між професійним та особистим життям розмивається?

Експерти міжнародної аудиторсько-консалтингової компанії Deloitte обіцяють, що у найближчому майбутньому зникне межа між професійним та особистим життям,. Причина – розвиток нових інформаційних технологій. Цей процес вже дуже помітний. На думку експертів, уже через кілька десятків років багато хто забудуть, що таке офіс.

У Deloitte вирішили подивитися на тенденції, що значимі в середньостроковій перспективі, у найближчі п’ять років. Звіт про пророблену роботу під назвою “Погляд у майбутнє. Як прориви в технології, медіа та телекомунікації здатні змінити те, як ми живемо” („Eye to the future. How technology, media and telecommunication advances could change the way we live”) був опублікований улітку цього року, повідомляє газета „Ведомости”.

Через десять років технології дозволять виконати практично будь-яку роботу за межами офісу, що призведе до розмивання межі між роботою й особистим життям. Все більша частка службових обов’язків буде виконуватися співробітниками компаній не в офісі і навіть не в робочий час. До 2010 р. 41 млн. співробітників у всьому світі будуть працювати вдома як мінімум один день у тиждень, а кількість співробітників із цілодобовим постійним доступом до електронної пошти зросте в десятки разів – з мільйонів до декількох десятків мільйонів чоловік. Але, в той же час, в офісах співробітники все більше часу будуть присвячувати своїм особистим справам.

MUST READ:  Кожен день, проведений СЕО за зачиненими дверима, - це втрачений день

Таке перемішування роботи й особистого життя поставить дуже непрості завдання перед керівниками компаній, відзначають дослідники.