Народження імені: Lego

Народження імені: LegoНазва марки Lego, що була придумана Олє Кірком Християнсеном, – результат злиття двох данських слів «leg godt» («хороша гра»). Народилася гра у 1953-му році. Крім того, «lego» на латині означає «я збираю», отже, зміст назви якнайкраще підходить до маленьких деталей, що з’єднують між собою, і з яких їхній винахідник побудував власну імперію.

Події, які привели датчанина Олє Кірка Христиансена (1891-1958) від будівництва великих будинків до збирання маленьких пластмасових будиночків, почалися в 1929-му році в містечку Білланд. Світова економічна криза змусила столяра-тесляра перейти на виготовлення дитячих дерев’яних іграшок, щоб забезпечити себе шматком хліба. Тепер із його майстерні виходили літачки, паровозики, пожежні машинки, качечки на коліщатах. І так тривало до 1947-го року, поки пожежа не знищила завод.

Після цього було вирішено побудувати завод із виробництва іграшок із пластмаси. У 1949-му році на ньому були виготовлені перші кубики, а в 1955-му – з’явилися набори кубиків. У 1969-му році під назвою Duplo була випущена серія кубиків, призначених для малят.

MUST READ:  Не зважайте на тих, хто критикує вас

110 мільярдів кубиків – саме стільки їх було виготовлено за 40 років існування заводу. Білланд перетворився у велике місто з аеропортом. Його парк Legoland щорічно приймає мільйон відвідувачів. За розміром і популярністю він стоїть на другому місці після Віндзорського парку, розташованого на околицях Лондона.

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”