Як заробити хороші гроші працюючи… прибиральником

Як заробити хороші гроші працюючи... прибиральникомЗа останні десять років Джезус Леонардо, який працює звичайним прибиральником на іподромі, заробив близько півмільйона доларів, не витративши при цьому ні цента. Вся справа в тому, що 57-річний житель Нью-Йорка збирає квитки, які розчаровані люди викидають ще до закінчення перегонів.

«Я буквально знаходжу гроші на підлозі», – говорить Леонардо. На роботу йде більше десяти годин у день – більшу частину часу він займається перевіркою знайдених квитків у спеціальному сканері. Більшість квитків, звичайно, виявляються програшними, але серед них не рідко трапляються й виграшні. «Це стало роботою. За рахунок її я годую свою сім’ю», – додав він.

За день Леонадро вдається заробити від $100 до $300, що приносить близько $45 тис. у рік. Чоловік, у якого є дружина і двоє дітей, справно платить податки. Найбільший куш – $9,5 тис. – він знайшов на підлозі в 2006-му році, а в минулому році в його руки попався квиток, який приніс $8 тис. Людей, які займаються цим видом діяльності, у США називають ступерами, пише E-xecutive з посиланням на The New York Times.

MUST READ:  "Кого" або "що" варто скорочувати під час кризи?

У 1999-му році Леонардо, зробивши ставку, викинув свій квиток ще до закінчення заїздів. Однак, подивившись потім на екран у залі ставок, він зрозумів, що насправді виграв, причому непогану суму – $900. Леонардо не вдалося знайти свій квиток у смітнику, однак там йому попалися інші – на суму $2 тис. Із цього моменту він вирішив стати професійним ступером. «Спочатку моя дружина думала, що я божевільний. Але коли я став приносити в дім по $200 у день, її думка кардинально змінилася», – згадує Леонардо.

Тепер підприємець розширює свій бізнес: за допомогою друзів він забирає мішки зі сміттям із чотирьох інших тоталізаторів по місту. За кожен мішок сміття він виплачує їм по $25, а за один робочий день йому доводиться перевіряти від двох до семи тисяч квитків.