Консультанти та управлінці – “іконічні” посади нашого часу

Консультанти та управлінці, подібно до перукарів та зірок естради (знаменитостей) – це своєрідні „іконічні” посади XXI-го століття. Так стверджує The Work Foundation. Саме через ці чотири професії можна побачити модель сучасного робочого життя. Ці чотири ролі були вибрані не випадково. Для цього було досліджено тенденції, які впливають на професії сучасного світу, а потім відібрано тих людей, які персоніфікують їх.

У звіті The Work Foundation, опублікованому на silicon.com стверджується, що консультанти є іконічними, оскільки вони показують „потужність посторонньої людини”, працюють з архетипними знаннями та „проголошують любов до змін”.

Близько 38% людей, які працюють у Великобританії (11,1 млн. працівників) належать до розряду так званих інтелектуальних працівників. Жодна інша група не є настільки великою і не розповсюджується настільки швидко, як менеджери.

На противагу їм, перукарі показують, як багато залишається ручної (але не менш важливої) роботи. Перукарі слугують висвітленню надмірності „риторики глобалізації”, та показують, що персональні сервіси не можуть бути офшорними.

MUST READ:  Принципи авокадо

У свою чергу знаменитості демонструють, як люди перетворюються на те, що вони роблять (стають невіддільними від професії). Вони кидають своєрідний виклик значенню „продуктивності”.

“Якщо працівник початку XX-го століття був всесторонньо розвинутим фабричним робітником, то сьогодні не так очевидно, ким є працівник”, – стверджує автор дослідження Stephen Overell.