Народження імені: Levi’s

Народження імені: Levi'sБаварець Оскар Леві Страусс емігрував у Нью-Йорк у 1847-му році. Золота лихоманка стрясала Каліфорнію. Страусс продавав золотошукачам брезентову тканину для наметів і непромокальних плащів. Щоб швидше витратити запас тканини, він вирішив пошити з неї цупкі штани для старателів. Але тканина була настільки грубою і товстою, що кишені до штанів довелася не пришивати, а прикріплювати металевими заклепками.

Через тиждень на складі не залишилося ані метра тканини. Довелося поповнювати запас. Тепер він закупив тканину синіх кольорів і не таку товсту. Це була саржа з основою з бавовняних нефарбованих ниток, яку англійці називали «денім» (що в перекладі означає «з Німа»). Цю тканину виробляли в Німі, призначалася вона для генуезьких моряків і була відома там як «синя з Генуї». На англійській ця назва звучала як «blue jeans» («блю джинс»). Незабаром ця назва облетіла увесь світ, окрім США, де джинсову тканину називали levis.

MUST READ:  Новозеландська авіакомпанія шукає лисих!

Найменування «501» з’явилося в 1890-му році. Про його походження розповів сам Оскар Леві Страусс у 1902-му році перед своєю смертю. Це був номер рулону із джинсовою тканиною, і ніякого відношення до п’яти кишень, що були на джинсах цієї марки, число 501 не має.

Відзначимо також, що фірма Levi Strauss першою стала прикріплювати мітки зі своєю назвою не усередині, а зовні виробів: на ґудзиках, на маленькій тканинній етикетці, вробленої у шов, на шкіряній етикетці, прикріпленої позаду до пояса. Сьогодні ця мода перейнята ледве не всіма фірмами, що виготовляють готовий одяг.

Із книги Бернара Галі “BRAND: Народження імені”