Логотипи брендів після злиття

Логотипи брендів після злиттяПри злитті – об’єднанні двох компаній в одну – виникає цілком закономірне питання: “Чиє ім’я й логотип використовувати?”. Іноді створюється новий бренд із новим логотипом. Іноді просто вибирається логотип сильнішого бренда. Іноді – беруться елементи логотипів 2-х брендів. Саме про такі випадки і розповідає Adme.ru у цікавому матеріалі, де представлені логотипи 20 компаній до і після злиття. До речі, деякі бренди вже настільки ввійшли в нашу свідомість, що й припустити важко, що вони також утворилися в результаті об’єднання.

ABInbev

ABInbev

Anheuser-Busch Inbev – найбільша у світі пивоварна компанія з майже 25% світового ринку, до того ж це одна з п’яти найбільших компаній із виробництва споживчих товарів. 18 листопада 2008 року відбулося злиття Anheuser-Busch і InBev, створивши Anheuser-Busch InBev. Ця компанія випускає пиво Stella Artois, Beck’s і Budweiser.

Alcatel Lucent

Alcatel Lucent

Alcatel-Lucent – велика телекомунікаційна корпорація зі штаб-квартирою в Парижі. Ця компанія надає телекомунікаційні послуги для провайдерів, підприємств й урядів країн по всьому світі, дозволяючи їм передавати голос, дані та відео. В Alcatel-Lucent є представництва в більш ніж 130 країнах. Утворено цю компанію 1 грудня 2006 року в результаті злиття Alcatel і Lucent Technologies.

Arcelor

Arcelor

Arcelor була найбільшим виробником сталі з обороту й друга по величині з виробництва в 2004 році. Компанія була створена шляхом злиття компаній Usinor (Франція) і Arbed (Люксембург) в 2002 році. Зараз Arcelor – частина Arcelor Mittal.

Aviva

Aviva

Aviva – найбільша британська страхова компанія, що входить у п’ятірку найбільших страхових компаній світу, а також займає друге місце в Канаді, працюючи там під назвою Aviva Canada. Aviva є лідером в області страхування життя і пенсійного страхування в Європі та має представництва в 28 країнах. Компанія була створена злиттям Norwich Union і CGU plc.

Bank Of America

Bank Of America

The Bank of America Corporation – найбільший банківський холдинг у Сполучених Штатах за активами і другий – за ринковою капіталізацією. Покупка BankAmerica корпорацією NationsBank було найбільшим банківським придбанням на той момент. Хоча угода технічно й була покупкою BankAmerica, вона була структурована як злиття з NationsBank.

CenturyLink

CenturyLink

CenturyLink було створено шляхом злиття Embarq і CenturyTel 1 липня 2009 року. Це один із чотирьох найбільших телефонних провайдерів у США і найбільший незалежний провайдер Інтернету, що обслуговує клієнтів в 33 штатах і надає послуги місцевої й міжміської телефонії, а також здійснює високошвидкісну і бездротову передачу даних для приватних і корпоративних клієнтів.

MUST READ:  Питання, які потрібно задати кожному клієнтові

Chevron

Chevron

Chevron Corporation – енергетична компанія зі штаб-квартирою в Сан Рамон, Каліфорнія, США. Ця компанія працює в більш ніж 180 країнах і займається всіма аспектами нафтової й газової промисловості. Standard Oil of California (SoCal) і Gulf Oil злилися в 1984 році, і це, звісно, було найбільше злиття в історії на той момент. Через антимонопольне регулювання SoCal втратив багатьох “дочок” Gulf, продав деякі заправні станції й нафтопереробний завод Gulf у східній частині Сполучених Штатів. Потім SoCal змінив свою назву на Chevron Corporation.

Citi

Citi

Citigroup Inc. – головна корпорація в сфері фінансового обслуговування в США, що базується в Нью-Йорку. Citigroup була створена після одного із найбільших злиттів в історії – банківського гіганта Citicorp і фінансового конгломерату Travelers Group 7 квітня 1998 року. Зараз в Citigroup найбільша у світі мережа фінансового обслуговування, яка охоплює 140 країн, з майже 16 000 офісами по усьому світі.

Commerzbank

Commerzbank

Commerzbank – другий за величиною банк Німеччини, після Deutsche Bank. Банк найбільш активний у депозитах, роздрібних банківських послугах й іпотеці. Штаб-квартира компанії розташована у Франкфурті, Німеччина. Commerzbank був утворений шляхом злиття Dresdner Bank і Commerzbank, зберігши назву Commerzbank.

ExxonMobil

ExxonMobil

ExxonMobil – американська нафтогазова корпорація. Це прямий нащадок компанії Standart Oil Джона Д. Рокфеллера. Компанія ExxonMobil була створена 30 листопада 1999 року злиттям компаній Mobil і Exxon. Тепер ExxonMobil – найбільша у світі акціонерна компанія відкритого типу, якщо вимірювати за ринковою капіталізацією.

JPMorganChase

JPMorganChase

JPMorgan Chase – одна із найстаріших фірм, що надають фінансові послуги, із представництвами в 60-ти країнах. Ця компанія є частиною Великої Четвірки банків Сполучених Штатів, у яку також входять Bank of America, Citigroup і Wells Fargo. JPMorgan Chase та її нинішня структура – результат злиття декількох великих банків протягом останнього десятиліття, включаючи Chase Manhattan Bank, J.P. Morgan & Co., Bank One, Bear Stearns і Washington Mutual.

GDFSuez

GDFSuez

GDFSuez – французька енергетична компанія, яка працює у сфері виробництва й розподілу електроенергії, природного газу і поновлюваних джерел енергії. Компанія була утворена шляхом злиття компаній Gaz de France і Suez 22 липня 2008 року.

MUST READ:  Соціальні медіа як важіль бізнесу: як робити це правильно?

Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa – найбільша за кількістю пасажирів авіакомпанія в Європі. Назва цієї компанії складається з “Luft” (Німецький еквівалент слова “повітря”) і “Hansa” (від Hanseatic League – найвпливовішої торговельної групи середньовіччя). Утворилася вона 6 січня 1926 у Берліні, після злиття Deutsche Aero Lloyd (DAL) і Junkers Luftverkehr, одержавши назву Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft. Нинішню коротку назву Lufthansa одержала в 1933 році.

PricewaterhouseCoopers

PricewaterhouseCoopers

PricewaterhouseCoopers – найбільша у світі міжнародна мережа фірм, що пропонують професійні послуги в області консалтингу й аудиту. Вона була створена в 1998 році шляхом злиття двох лондонських компаній: Price Waterhouse і Coopers & Lybrand. PricewaterhouseCoopers входить у Велику Четвірку аудиторських компаній разом із KPMG, Ernst & Young і Deloitte Touche Tohmatsu.

SanofiAventis

SanofiAventis

Sanofi-Aventis – базована в Парижі багатонаціональна фармацевтична компанія, четверта у світі за обсягами продажів. Компанія займається дослідженнями й розробкою, виробництвом і маркетингом фармацевтичних продуктів. Компанія була утворена 20 серпня 2004 року шляхом злиття компаній Sanofi-Synthelabo і Aventis.

Sprint

Sprint

Sprint Nextel Corporations – телекомунікаційна компанія, що базується в Оверленд Парк, штат Канзас. Ця компанія була утворена в 2005 році шляхом покупки Nextel Communications корпорацією Sprint. Зараз в Sprint 48 мільйонів клієнтів і це робить її третьою за величиною бездротовою телекомунікаційною мережею в США після AT&T Mobility і Verizon Wireless.

SquareEnix

SquareEnix

SquareEnix – японський видавець відеоігор. Найкраще він відомий за такими серіями як “Dragon Quest”, “Final Fantasy” і “Kingdom Hearts”. Компанія була створена злиттям Square Co. і Enix Corporation.

Statoil

Statoil

Statoil ASA – норвезька державна нафтова компанія, створена після злиття Statoil з нафтогазовим підрозділом Norsk Hydro. Ця компанія є найбільшою по доходах у скандинавському регіоні. Компанія веде виробничі операції в 30 країнах і роздрібні – у восьми.

Verizon

Verizon

Verizon – американська телекомунікаційна компанія. Bell Atlantic купив GTE 30 червня 2000 року й перейменувався в Verizon Communications Inc. І це стало одним із найбільших злиттів у бізнес-історії США.

Wachovia

Wachovia

Wachovia надає широкий спектр банківських послуг, послуг управління активами і капіталом, а також корпоративні та інвестиційні послуги. Це один із найбільших постачальників фінансових послуг у Сполучених Штатах. Wachovia Corporation була створена злиттям залишків старої Wachovia Corporation і First Union Corporation.