Метод трьох стільців Волта Діснея

Метод трьох стільців Уолта ДіснеяНа сторінках нашого блогу ми вже писали про один із методів, який використовував у своїй практиці Волт Дісней. Вашій увазі пропонується ще один цікавий і оригінальний підхід оцінювання ідеї від непересічного американського бізнесмена.

Коли винахідник Міккі Мауса заходив у глухий кут з якоюсь ідеєю, він завжди використовував свою “систему трьох стільців”. Стільці служили для того, щоб подумки зайняти різні перспективи при розгляді питання.

Перший стілець займав «мрійник», другий стілець займав «реаліст», а третій – «критик». У такий спосіб Волт Дісней розділив оцінювання ідеї на окремі фази. Всі три фази повинні були бути незалежними одна від іншої.

Мрійник завжди мислить позитивно. Реаліст концентрується на питаннях, які необхідно вирішити. Наприклад, скільки буде коштувати реалізація ідеї? Які кроки необхідно почати робити? Критик оцінює можливу небезпеку й ризик при реалізації ідеї. Розглядаючи ідею з позиції критика необхідно врахувати, що тут мова не йде про те, щоб звести ідею нанівець критичними зауваженнями, а про необхідність розпізнати реальні ризики.

MUST READ:  Перестаньте витрачати свій час на соціальні мережі

Встаючи з кожного зі стільців і сідаючи на іншій, Волт Дісней усвідомлено міняв і точку зору мислителя з певного стільця.

За матеріалами порталу “Все про директ-маркетинг”