Маркетинг після рецесії

Маркетинг після рецесіїПоточна фаза економічного розвитку сильно змінює купівельні звички людей. Професор Гарвардської школи бізнесу Джон Квелч (John Quelch) нещодавно опублікував свої міркування стосовно того, як саме маркетологам слід готуватися до взаємодії з клієнтами після того, як криза закінчиться.

Читати далі →

5 основних стратегій застосування соціальних медіа у несприятливих економічних умовах

5 основних стратегій застосування соціальних медіа у несприятливих економічних умовахТак звана криза – це час, який варто сприймати як подарований долею шанс для переходу на інший рівень у бізнесі і особистому зростанні. Центральну роль у процесі такого переходу багато хто віддає соціальним медіа як інструменту, що в найбільшій мірі відповідає новій, інтерактивній добі бізнесу. Але як правильно використовувати ці нові і потужні засоби? Дейвід Фінч (David Finch), автор блогу “Дослідник соціальних медіа” (Social Media Explorer), наводить основні типи стратегії їхнього застосування, які допоможуть вам не загубитися в інформаційному потоці, а використати переваги web 2.0 для свого бізнесу.

Читати далі →

Народження імені: Hilton

Народження імені: HiltonКонрад Хілтон, власник із 1919-го року готелю в Чикаго, щасливо уник розорення, яке спіткало багатьох під час Великої депресії 1929-1933 років. Крім того, він за сміховинну ціну скуповував готелі в збанкрутілих власників. Незабаром він став власником мережі готелів, однаково обладнаних відповідно до того рівня обслуговування, до якого звикли американські бізнесмени.

Читати далі →

Ім’я революції у маркетингу з використанням соціальних медіа – skittles

Ім'я революції у маркетингу з використанням соціальних медіа - skittlesВи любите цукерки skittles? А випадково не заходили останніми днями на сайт skittles.com? Якщо ні, то цілком імовірно, що Ви втратили можливість побачити народження нового типу просування компанією свого продукту. З повним, органічним і багатогранним застосуванням засобів соціальних медіа. Компанія Mars, виробник skittles, зробила крок, який за лічені дні дозволив їй привернути увагу FOXNews, Advertising Age, CNN, Los Angeles Times, та інших передових медіа. І при цьому цей крок обійшовся компанії надзвичайно дешево. Що ж було зроблено?

Читати далі →

Маркетинг – це погано?

Маркетинг – це погано?Маркетинг працює.
За умови витрат часу і грошей (професійно), можна розповісти історію, яка розповсюджується, впливає на людей і змінює їхню поведінку. Маркетинг може змусити людей купувати щось таке, чого вони б не купили за інших умов, голосувати за людей, яких без маркетингу ніхто б не знав, і підтримувати організації, які були б зовсім невідомими самі по собі.

Читати далі →

Народження імені: Hennessy

Народження імені: HennessyУ 1744-му році ірландець Річард Хеннессі вступив в ірландський полк, який воював на боці Людовика XV. Тоді полки, що перебували на службі у французького короля, комплектувалися найманими швейцарськими солдатами. Військовий початок кар’єри пояснює походження емблеми фірми, прийнятої в 1913-му році, – рука солдата, яка стискає пістолет.

Читати далі →

Як реагувати, коли про ваш бренд пишуть в онлайні

Як реагувати, коли про ваш бренд пишуть в онлайніМетт Родс, керівник клієнтської групи Freshnetworks, у корпоративному блозі зачіпає два питання, які дуже часто ігноруються при розмові з клієнтами про їхню присутність в Інтернеті та використання соціальних медіа.

Читати далі →

Бренди, які використовують Twitter

Бренди, які використовують TwitterНові інтернет-технології не лише входять у життя потужних світових організацій, але й міцно там закріплюються. Не так давно на блозі Buzz Marketing for Technologies було опубліковано перелік великих компаній, які використовують Твіттер (надзвичайно популярний сервіс мікроблогінгу) для підвищення видимості власних брендів.

Читати далі →

Народження імені: Heinz

Народження імені: HeinzУ XVIII-му столітті англійські моряки привозили з Далекого Сходу пікантний соус, який китайці називали “Ке Tsiap” й який вони використовували для засолювання риби. На смак британців соус був занадто гострим, тому англійські кухарі додали до нього томати, гриби і цукор. Для американської кухні новий соус виявився надто м’яким, тому фахівці компанії Henry J. Heinz вирішили додати в нього спецій і почати власне виробництво “гарячого кетчупу”.

Читати далі →

Народження імені: Guiness

Народження імені: GuinessКоли Артур Гінесс заснував у 1759-му році в Дубліні пивоварний завод, він підписав орендний договір строком на 9000 років з орендною платою 15 ліврів у рік! Про міцний портер Guiness Stout дотепер говорять, що воду для його приготування беруть із ірландської річки Ліффай.

Читати далі →