Яка ГИДОТА, ця ваша реклама!!!

Яка ГИДОТА, ця ваша реклама!!!Мабуть кожен чув, про “провал” нової реклами Microsoft. Вона “нудна”, “нецікава”, “не доносить до глядачів основного повідомлення”, та й взагалі – за всіма параметрами програє останній рекламі від Apple. Якщо ви ще не бачили нової реклами від Microsoft – можете зробити це просто зараз.

Читати далі →

Новозеландська авіакомпанія шукає лисих!

Новозеландська авіакомпанія шукає лисих!Національна авіакомпанія Нової Зеландії шукає лисих пасажирів для того, щоб втілити нову концепцію своєї рекламної кампанії, передає BBC News. Власники компанії хочуть найняти 50 пасажирів, чиї черепи виконуватимуть роль рекламного майданчика. На них буде розміщуватись повідомлення про новий реєстраційний сервіс авіакомпанії.

Читати далі →

Народження імені: ESSO

Народження імені: ESSOНе може бути! 1 листопада 1972-го року Standard Oil Company, розташована в Нью-Джерсі, оголосила, що змінює свою назву, якій уже 90 років, на Exxon Corporation. Вона відмовляється від Esso, марки, відомої в усьому світі, на користь нової назви марки Exxon. Але якщо Esso вже більше 25-ти років має ім’я Exxon, чому ж у Франції все ще можна зустріти автозаправні станції Esso, пофарбовані в синій і червоний кольори?

Читати далі →

Нав’язлива реклама у офлайні

Нав'язлива реклама у офлайніПовертаючись із роботи додому, я проходжу через кілька імпровізованих “рекламних точок”. Розміщені вони біля торгівельного центру або на майданчику перед поштамтом, який знаходиться на моєму шляху. Рекламні точки – це місце роботи промоутерів. Переважно – юнаків і дівчат студентського віку, які займаються розповсюдженням листівок найрізноманітнішого змісту. Починаючи від послуг масажиста, і закінчуючи супер-вигідними комплексними обідами місцевого ресторанчику “Обжиралово і Ко”.

Читати далі →

5 продуктів, в успіх яких не вірили маркетингові дослідження

5 продуктів, в успіх яких не вірили маркетингові дослідженняПроведення маркетингових досліджень багато значить для компаній. Це скаже вам будь-який маркетолог. Однак, варто розуміти, що будь-яке дослідження не є аксіомою і в кінцевому рахунку саме підприємець вирішує – запускати продукт у виробництво, чи ні. Дослідження здатне забезпечити керівника додатковою інформацією, яка допомагає прийняти правильне рішення. Але цілком ймовірно, що результати дослідження виявляться помилковими. Адже виведення нового продукту на ринок далеко не завжди є логічним, передає BizTimes.

Читати далі →

Народження імені: Duralex

Народження імені: DuralexОдного чудового дня 1952-го року в офіс фірми Saint-Gobain, що в 1939-му році запатентувала марку Duralex для посуду з небиткого вогнетривкого скла, прийшов із візитом італієць по імені Альберто Квентін, головний конкурент фірми. У цієї людини була одна нестерпна звичка: він брав ліцензії й засновував торговельні марки на продукцію, дуже схожу на ту, що робила Saint-Gobain, внаслідок чого між ними завжди виникали грошові суперечки.

Читати далі →

Вірусний маркетинг: Онлайн VS Оффлайн

Вірусний маркетинг: Онлайн VS ОффлайнЛюди, які у власних цілях досліджують товари в Інтернеті, вважаються надійним джерелом порад про продукти та сервіси, порівняно з тими людьми, які не проводять таких досліджень. Такі дані нового дослідження компанії BigResearch, в якому взяло участь 15 727 респондентів, опублікованого на сторінках блогу Church of the Customer.

Читати далі →

Хороший продукт – поганий бренд!

Хороший продукт – поганий бренд!У попередніх записах ми вже згадували про тематичний блог Лори Райс – однієї з найвідоміших світових спеціалістів у сфері брендінгу – The Origin of Brands Blog. Саме в ньому Лора ділиться своїми думками та відкриттями щодо провідних світових брендів, а часом доволі цікаві прогнози щодо майбутнього їх розвитку. Вона стверджує, що наявність хорошої ідеї і чудового продукту не гарантує того, що ви зможете створити бренд і досягнути успіху в бізнесі.

Читати далі →

Народження імені: Danone

Народження імені: DanoneНа початку минулого століття інститут Пастера зацікавився таким продуктом, як йогурт. Тільки не треба стверджувати, що столітні болгарські старці зобов’язані своїм довголіттям цьому самому йогурту! В 1919-му році іспанець Ісаак Карассо почав закуповувати в інституті Пастера молочнокислі ферменти для виробництва з них йогуртів, призначених для харчування малят, які страждають кишковими розладами.

Читати далі →