5 уроків рецесії для стартапів

5 уроків рецесії для стартапівПідтримка життєдіяльності стартапу під час економічної кризи може бути зовсім не простим завданням. Навіть для того, щоб “просто залишатися на місці” потрібно “бігти зі всіх ніг”. Але амбітні підприємці – це не той народ, який задовольниться “виживанням” – вони прагнуть розвитку та процвітання, переконаний Раян Хілі (Ryan Healy) один із авторів блога Employee Evolution. Він ділиться уроками, які варто засвоїти стартапам під час рецесії.

Читати далі →

Пожинання плодів

Пожинання плодівСучасна турбулентність у суспільстві та бізнесі – золотий час для стартапів. Та проте започаткування нових проектів – далеко не прямолінійна справа і потребує розвиненого бізнес-чуття. Сет Годін (Seth Godin) розмірковує про особливості процесу започаткування нового стійкого бізнесу.

Читати далі →

Притча: Розум чи авторитет?

Притча: Розум чи авторитет?Одного разу учень сказав Учителю:

– Учитель, я придумав багато вдосконалень і поліпшень для підприємства, у якому працюю, але хазяїн не слухає мене.

– Розкажи докладніше.

Читати далі →

13 порад стартаперам від Пола Грема

13 порад стартаперам від Пола Грема (Paul Graham)Пол Грем (Paul Graham) належить до найвідоміших осіб у світі високих технологій. Він створив цілу плеяду успішних стартапів і періодично ділиться корисними порадами для підприємців, які лише розпочинають свої проекти. Нижче наведені 13 ідей, які були озвучені в порадах Пола.

Читати далі →

Собачий бізнес

Собачий бізнесДля багатьох людей пес у домі – повноцінний член родини, любимчик і відрада. А для підприємців – можливість хорошого заробітку і привід для створення нових сервісів, на які хазяї з радістю будуть витрачати свої гроші. “Собачий бізнес” завжди буде актуальним. Песики ніби навчилися меркантильних штучок і знають, чого вимагати. “Любиш мене, хазяїн? Тоді плати!”

Читати далі →

Шість складових якісного рішення

Шість складових якісного рішенняЩо зумовлює прийняття правильного управлінського рішення? Як досягнути рішення, яке забезпечить максимальну додану цінність? Директор консалтингової компанії Strategic Decisions Group Карл Спетцер (Carl Spetzler) розробив методику прийняття рішень, використання якої дозволяє менеджерам зробити обгрунтований вибір у найрізноманітніших галузях – від злиттів та поглинань до формування міжнародної стратегії. В інтерв’ю, яке Спетцер дав сайту BNET, розглянуто складові і нюанси цієї методики.

Читати далі →

Народження імені: IKEA

Народження імені: IKEAБатьківщина – Швеція, товари – шведські, управління – шведське, засновник – швед. Його ім’я – Інгвар Кампрад. Він жив у містечку Елмтарі, у кварталі Агуннарі. Із початкових літер імені, прізвища й місця проживання, написаних англійською, складається назва IKEA.

Читати далі →

Три способи позитивно вразити своїх підлеглих

Три способи позитивно вразити своїх підлеглихВ одній із попередніх статей, опублікованих в блозі, йшлося про три способи позитивно вразити свого керівника. Сьогодні хотілося б змістити акценти і поміркувати про те, яким же чином керівники можуть позитивно вразити своїх підлеглих.

Читати далі →

Недовіра до брендів: причини і наслідки

Недовіра до брендів: причини і наслідкиСкільки споживачів зараз довіряють брендам та інформації, що вони пропонують? За деякими дослідженнями таких споживачів набереться не більше 20%. Що ж компанії роблять не так, у чому причина такого ставлення споживачів до брендів? Можливі причини негативного ставлення переважної більшості споживачів до брендів називає Джо Пуліцці (Joe Pulizzi) у своїй книзі “Сім контентних стратегій для побудови довіри” (Seven Content Strategies to Build Trust).

Читати далі →

Чи легко знайти талановитих працівників? Ще один кризовий міф!

Чи легко знайти талановитих працівників? Ще один кризовий міф!Продовжуючи тему, підняту у статті про вимушену лояльність, сьогодні мені б хотілося поміркувати про ще один доволі розповсюджений міф, який виник внаслідок кризи. Звучить він приблизно так: “Під час кризи знайти «вільних» талановитих співробітників на ринку набагато простіше, ніж у часи процвітання. Та й коштують вони набагато дешевше!”

Читати далі →