НОВИНИ від 24.09.2002


Комісія з цінних паперів та бірж США почала розслідування з приводу винагороди та пільг, наданих бувшому керівнику General Electric Джеку Уелчу при виході у відставку. Про щорічну пенсію розміром $ 9 млн, пільгах та компенсаціях розміром $2,5 млн багатьом акціонерам GE стало відомо з документів, які були представлені його екс-дружиною під час процесу розлучення.

Цією справою зацікавилась Комісія з цінних паперів, хоча сам Джек Уелч і заявив, що інформація, надана суду, “перекручує багато пунктів його трудової угоди”. Тонкість “справи Уелча” полягає у тому, що він домовився про свої компенсації за 5 років до виходу на пенсію, тобто у 1996 році. У документі GE зазначалося, що Уелчу “буде наданий довічний доступ до пільг та послуг компанії, що прирівнюється до пільг та послуг, якими він користується зараз”.

General Electric Co. заявила про те, що їй стало відомо тільки на минулому тижні, що SEC проводить неофіційне розслідування. Тоді ж рада директорів компанії вирішила скасувати більшість пільг, наданих Уелчу. Рада директорів і Джек Уелч прийняли рішення, що останній буде самостійно оплачувати більшу частину своїх витрат. Розмір виплат визначений на рівні $2,5 млн на рік.

За думкою багатьох аналітиків, позитивний образ Уелча серйозно постраждає незалежно від того, збереже чи ні він за собою привілегії. Інвестори сподіваються, що така гучна справа примусить і інші компанії грати відкрито та інформувати акціонерів про зарплати і бонуси топ-менеджерів. Проте більшість спеціалістів настроєні скептично: бонуси при виході на пенсію отримали багато бувших керівників компаній, але жоден з них не поспішає наслідувати приклад Уелча.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua