НОВИНИ від 13.01.2003


Електронний журнал Business Week назвав кращих і гірших менеджерів 2002 року.

Журнал Business Week опублікував список 25 кращих менеджерів світу 2002 року. На хвилі корпоративних скандалів, що потрясли економіку США, кращі менеджери відрізнялись не лише ефективністю, але й чесністю, представляючи суспільству всю інформацію про свої фірми.

Цікаво, що в список кращих не попав жоден з фігурантів минулого року.

В цьогорічному списку:

  1. Сюзан Кропф (Susan Kropf) і Андреа Джун (Andrea Jung), керівники нью-йоркскої фірми Avon Products, що виробляє товари для жінок. Вони досягли рекордного росту продажів.
  2. Майкл О’Лірі (Michael O"Leary), керівник авіакомпанії Ryanair. Компанія стала найприбутковішою авіакомпанією Європи. Грандіозні маркетингові ініціативи на зразок роздачі безкоштовних квитків дозволили їй не лише залишитись на плаву під час грандіозної кризи в галузі, але й вийти в число лідерів.
  3. Фудзіо Чо (Fujio Cho), руководитель Toyota Motors. Компанія активно розвивалась, відкрила нові заводи в Китаї, Чехії і Польщі, а по обсягу ринкової капіталізації випередила трьох американських лідерів галузі (Ford, General Motors і DaimlerChrуsler) разом узятих.
  4. Майкл Делл (Michael Dell), засновник і керівник комп’ютерної фірми Dell Computer. Вона стала однієї з небагатьох, якій в цей досить важкий для комп’ютерної індустрії рік вдалося продемонструвати явний прогрес. Скориставшись проблемами, викликаними злиттям Hewlett Packard і Compaq, Dell захопила 16% світового ринку персональних комп’ютерів.
  5. Кен Кутарагі (Ken Kutaragi), голова Sony Computer Entertainment. Діяльність цього підрозділу корпорації Sony, що займається відеоіграми, забезпечила 60% прибутку усій корпорації.
  6. Лес Мунвес (Les Moonves), голова телекомпанії CBS. Три з чотирьох найбільш рейтингових телевізійних шоу США 2002 року виробила ця компанія.
  7. Ліндзі Оуен-Джонс (Lindsay Owen-Jones), голова косметичної компанії L’Oreal. Він керує цією фірмою з 1988 року, і весь цей час продажі компанії ростуть.
  8. Алан Лефлі (A.G.Lafley), голова косметичної компанії Procter&Gamble. Компанія отримала рекордний прибуток.
  9. Стефан Перссон (Stefan Persson), голова Hennes& Mauritz, крупної мережі магазинів модного одягу для жінок в Європі.
  10. Роберт Тіллман (Robert Tillman), голова торговоі компанії Lowe’s, що продає товари для дому і будматеріали.
  11. Джон Томпсон (John Thompson), голова софтверної компанії Symantec. Бум комп’ютерних систем безпеки дозволив йому досягти рекордних обсягів продаж.
  12. Джо Нюбауер (Joe Neubauer), голова компанії Aramark, що спеціалізується на поставках продуктів для кафе и столових.
  13. Річ Бартон (Rich Barton), 35-річний голова крупного мережевого агентства подорожей Expedia.
  14. Джим Синегал (Jim Sinegal), голова торгової компанії Costco.
  15. Дік Ковачевич (Dick Kovachevich), голова фінансово-інвестиційної компанії Wells Fargo, котра на противагу грандам галузі змогла збільшити доходи.

Найгіршими менеджерами року журнал назвав глав гігантських і нединамічних банківських корпорацій Citigroup і J.P.Morgan Chase. Крім того, в списку нещасливців опинилося керівництво фармацевтичного гіганта Bristol-Myers Squibb, Американського інституту сертифікованих бухгалтерів, а також компаній, що діють в сфері інформаційних технологій - Charter Communications (цю фірму, до речі, очолює Пол Аллен, один з засновників Microsoft), Electronic Data System і Cablevision.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua