НОВИНИ від 07.04.2003


Журнал Fortune оголосив рейтинг 500 найбільших американських компаній за рівнем доходів. Перше місце у списку вже другий рік займає роздрібна мережа Wal-Mart Stores, що укріпила своє лідерство на фоні спаду в багатьох секторах.

Експерти журналу відмічають, що падіння показників - результат стагнації в економіці і корпоративних скандалів, які суттєво змінили розклад серед гігантів американського бізнесу. Крім того, у 2002 р. вступили в дію жорсткіші вимоги до бухгалтерської звітності.

Найвпливовіший результат показала мережа кофеєнь Starbucks, що вперше потрапила до списку на 465-е місце. General Motors відтіснила з 2-го місця ExxonMobil: безвідсоткові кредити і інші знижки допомогли GM істотно збільшити оборот. Не дивлячись на складну ситуацію у фінансовому секторі, в першій десятці присутні Citigroup і AIG, що отримали високі доходи завдяки широкій операційній і географічній диверсифікації діяльності.

Безспірним лідером і в США, і в світі залишається Wal-Mart. Її доходи виросли на 12% до $246,5 млрд, і від найближчого послідовника - General Motors - її відділяють $60 млрд.

Успіх Wal-Mart пояснюється перш за все її корпоративною стратегією. Ця роздрібна мережа не практикує розпродаж, але зате тримає достатньо низькі ціни. Ця стратегія дозволяє Wal-Mart швидко розвиватися і нарощувати обороти, використовуючи ефект масштабу. У Wal-Mart майже 4600 магазинів на усіх континентах, логістика та система управління товаропотоками яких працює дуже ефективно. Крім того, Wal-Mart дуже швидко впроваджує інновації. Одними з перших вони застосували систему, що дозволяє відслідковувати індивідуальні переваги покупців і у відповідності до них формувати асортимент.

Топ-20 Fortune-500 по версії 2003 року:

  1. Wal-Mart Stores
  2. General Motors
  3. Exxon Mobil
  4. Ford Motor
  5. General Electric
  6. Citigroup
  7. ChevronTexaco
  8. Intl. Business Machines
  9. American Intl. Group
  10. Verizon Communications
  11. Altria Group
  12. ConocoPhillips
  13. Home Depot
  14. Hewlett-Packard
  15. Boeing
  16. Fannie Mae
  17. Merck
  18. Kroger
  19. Cardinal Health
  20. McKesson







  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua