НОВИНИ від 07.07.2003


Скільки в Україні користувачів Інтернет?

За останні два роки відсоток користувачів Інтернету в Україні виріс більш ніж у півтора рази. Зараз всесвітньою павутиною в країні користується 3,2 мільйони або 8% населення. Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування Київського міжнародного інституту соціології, що проводився протягом 2001-2003 рр.

Усього методом особистого інтерв'ю за місцем проживання опитано більш ніж 25 000 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим. Так, відсоток користувачів по Україні в цілому виріс з 5 до 8%, серед міського населення — з 6 до 10%, а серед міського населення у віці від 18 до 45 років — з 9 до 15%. Опитування також знайшло, що більшість користувачів (74%) мають доступ до мережі на роботі, а не вдома. При цьому 13% користаються і вдома, і на роботі, і ще 13% — тільки дома.

У цілому чоловіки використовують Інтернет частіше, ніж жінки (відповідно 9,5% і 5,2%). Відсоток користувачів Інтернет серед чоловіків і жінок істотно знижується з віком. Так, найбільша кількість користувачів спостерігається серед осіб віком 18-19 років (27% чоловіків і 18% жінок). З 20 до 29 років Інтернетом користуються 19% чоловіків і 12% жінок. У віковому проміжку 30-49 років показники істотно не змінюються — 9% чоловіків і 6% жінок. Користувачів же за 60 років в Україні набрався 1%, причому кількість жінок і чоловіків приблизно однакова.

У різних регіонах України кількість користувачів також істотно відрізняється. Так, серед міського населення вона більше в Західному (16%), Західно-Центральному (17%) і Південному (16%) регіонах, і менше — у Східному (6%) і Східно-Центральному (9%). Відсоток користувачів Інтернету в Україні значно менше, ніж в економічно розвитих країнах, і приблизно такий же, як у Бразилії, Аргентині і Росії. Найбільший показник користувачів у Швеції — там з Інтернетом працює 62% населення. Найменше — в Індії (1%).

Джерело — www.marketing.vc.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua