НОВИНИ від 09.07.2003


Кожна третя компанія у світі стає жертвою шахраїв

За останні два роки 37 відсотків компаній в усьому світі постраждали від економічних злочинів, при цьому розмір понесених ними збитків склав у середньому близько 2 мільйонів доларів. Такі результати дослідження, проведеного консалтинговою компанією PricewaterhouseCoopers разом з юридичною фірмою Wilmer, Cutler & Pickering.

Дослідження показало, що більше всього економічних злочинів відбувається в Африці й у Північній Америці. Самими уразливими для шахраїв виявилися великі компанії, у яких загальна кількість співробітників в окремо узятій країні перевищує тисячу чоловік. 52 відсотка таких компаній повідомили, що постраждали від економічних злочинів в останні два роки.

Частіше інших жертвами шахраїв стають компанії, що спеціалізуються на наданні фінансових послуг. Так, кожен шостий банк повідомив про випадки "відмивання" грошей в останні два роки.

За даними PricewaterhouseCoopers, найпоширенішими економічними злочинами є неправомірне присвоєння майна компанії і перекручування фінансової інформації.

Третина компаній, керівники яких були опитані в ході дослідження, зштовхнулися з довгостроковими негативними наслідками економічних злочинів. 47 відсотків опитаних заявили, що шахрайство вплинуло на біржовий курс акцій компанії.

Джерело — Lenta.Ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua