НОВИНИ від 15.09.2003


Реальний ВВП України за 8 місяців виріс на 5,1%

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України за січень-серпень 2003 року виріс на 5,1%, тоді як за аналогічний період минулого року — на 4,2%.

Такі попередні дані повідомляє прес-служба Національного банку України 12 вересня. "Основним стимулом прискорення ВВП на нинішньому етапі можна вважати прискорення зовнішнього сектора", — підкреслює НБУ, повідомляючи, що питома вага експорту у ВВП складає 66,2%, імпорту — 61,4%.

Головним фактором розвитку зовнішнього сектора НБУ називає "збереження сприятливої кон'юнктури зовнішніх ринків за умови поступової девальвації реального ефективного обмінного курсу (більш 8% з початку року)".

НБУ також повідомляє, що в січні-липні позитивне сальдо поточного рахунка платіжного балансу виросло на 23% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і, за попередніми даними, склало $2 млрд.

Як повідомлялося, реальний ВВП України в 2002 році виріс на 4,8%, у 2001-м — на 9,2%. Позитивне сальдо поточного рахунка платіжного балансу торік досягло $3,1 млрд.

Джерело — "Електроннi Вiстi".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua