НОВИНИ від 08.10.2003


Професор MIT виграв "грант для геніїв"

22-річний професор Масачусетського технологічного інституту (MIT), який поєднує у своїх працях мистецтво і науку, виграв стипендію MacArthur (відому як "грант для геніїв") у розмірі $500 000.

Журнал "Popular Science Magazine" визнав Еріка Демейна (Erik Demaine), доцента електротехніки та комп'ютерних наук, одним із талановитіших науковців Америки. До того ж, він є одним з наймолодших переможців цього призу.

Праці Демейна включають проблеми абстрактної геометрії, які знайшли практичне застосування у виробництві (виплавка листового металу) та біології (згортання білка).

В 17 років він розв'язав складну геометричну проблему складання плоских поверхонь, що стало новим напрямком на стику математики і комп'ютерих наук — "обчислювальним орігамі".

З 7 до 12 років Ерік Демейн отримував освіту вдома від свого батька, який тепер викладає в МІТ. В 12 поступив в університет (в Nova Scotia) і, отримавши диплом бакалавра, продовжив навчання в University of Waterloo (університеті Ватерло) де здобув свою магістерську ступінь з математики (в 1996) і в 2001 році захистив кандидатську дисертацію. В 20 років Демейн приєднався до МІТ.

Цей грант протягом 5-ти років не вимагає від науковця жодних результатів і звітів, його ціль — дати можливість отримувачу розвинути свої креативні ідеї на загальну користь суспільству.

Джерело — MIT News Office.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua