НОВИНИ від 24.11.2003


Перелік найщедріших людей та компаній світу 1999-2003

Перелік найщедріших людей та компаній світу 1999-2003 Минулого тижня журнал Business Week вперше оголосив перелік найщедріших людей та компаній світу. Його систематизували та склали таблиці, які відображають інформацію за 5 років (1999-2003). Таблиці містять дані про наступне: хто зробив та пообіцяв пожертви, скільки було обіцяно, який відсоток складає обіцяне від власного багатства окремих людей чи від прибутків компаній та деяку іншу інформацію.

Отже, до переліку “50 найщедріших філантропів” увійшли окремі особи та подружжя, пожертви яких склали не менше $95 млн. за останні 5 років. Очолили список відоме подружжя Гейтс (Microsoft), вклад яких склав $22 млрд. 906 млн. чи 54% їх загальної власності. Далі йдуть подружжя Мур (Intel), відомий інвестор Сорос, подружжя Делл (Dell) та інші.

Компанії, які роблять пожертви, поділили на дві великі підгрупи: ті, що допомагають готівковими вкладами (15 компаній, на першому місці серед яких знаходиться Eli Lilly), та ті, допомога яких надходить через послуги (також 15 представників, яких очолює Freeport-McMoRan Copper & Gold). Слід зазначити, що місця розподіляли не за найбільшими сумами, а за найбільшими відрахуваннями від зароблених прибутків у процентному виразі. Тому склали ще один перелік компаній, що робили пожертви у готівковій формі, вклади яких значно перевищували вище згадані, але які були значно меншими у порівнянні з їх сукупними продажами (до цього списку ввійшли 5 компаній, перше місце посіли Wal-Mart Stores).

За інформацією Business Week.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua