НОВИНИ від 10.12.2003


Україна 89-та у світі за рівнем інформатизації

Міжнародний телекомунікаційний союз оприлюднив результати першого рейтингу розвитку інформаційних технологій у світі. Серед основних критеріїв оцінки враховувались кількість телефонних ліній та користувачів мобільних телефонів, доступність телекомунікаційних послуг для населення, якість надаваних послуг і поширеність інтернету. Перша п’ятірка рейтингу: Швеція, Данія, Ісландія, Південна Корея, Норвегія.

Місця у рейтингу деяких інших країн:

    ... США — 11
    ... Японія — 15
    ... Естонія — 29
    ... Литва — 48
    ... Латвія — 51
    ... Росія — 64
    ... Білорусь — 67
    ... Україна — 89
    ... Казахстан — 98
    ... Таджикистан — 130.

За даними Держкомпідприємництва, у рейтингу регіонів України щодо розвитку малого підприємництва за результатами минулого року лідером став Київ. Після столиці йдуть Одеська, Донецька, Харківська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська області. Найгірші показники — у Сумської, Чернігівської, Тернопільської та Черкаської областей. У рейтингу враховувались і статистичні дані, й ефективність місцевої влади з розвитку бізнесу, а також стан розвитку інфраструктури з підтримки підприємництва.

Міжнародний телекомунікаційний союз оприлюднив перелік «наймобільніших» країн світу. У країнах Азії — більш як 39% усіх користувачів мобільного зв’язку світу. Європа на другому місці (26,8%), Північна Америка — на третьому (11,79%). За даними маркетингового агенства «Baskerville», кількість користувачів мобільних телефонів у країнах Східної Європи та колишнього СРСР зросла вдвічі порівняно з груднем 2001 року.

Перша п’ятірка «наймобільніших» країн світу (кількість телефонів на 100 жителів):

    Тайвань —106,5
    Люксембург — 105,4
    Ізраїль — 92,5
    Італія — 92,5
    Гонконг — 91,6.

Джерело — "Контракти".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua