НОВИНИ від 17.02.2004


Україна може стати членом ВТО наприкінці 2004 — початку 2005 року

Експерти Міністерства економіки з питань європейської інтеграції України вважають реальним вступ країни у Всесвітню торгову організацію (ВТО) вже в наступному році. Про це повідомили 14 лютого у прес-службі Мінекономіки України.

У той же час експерти секретаріату ВТО допускають, що Україна зможе стати повноправним членом організації ще наприкінці поточного року.

Тим часом, Україна продовжує двосторонній переговорний процес із країнами-членами Робочої групи з питання вступу у ВТО. З початку 2004 року Україна вже погодила умови вступу у ВТО з трьома країнами.

Так, 13 лютого у Женеві (Швейцарія) були підписані двосторонні протоколи про доступ на ринки товарів та послуг з Парагваєм і Малайзією. На минулому тижні також був підписаний аналогічний протокол зі Швейцарією. У цілому, Україна вже погодила умови свого вступу у ВТО з 23 країнами світу.

У Мінекономіки України підкреслили, що погоджений у ході двосторонніх переговорів режим доступу до ринку України, навіть до придбання нею членства у ВТО, надає можливість згаданим державам і Україні розробляти конкретну стратегію розвитку торгово-економічних відносин, а також позитивно вплине на подальший ріст товарообігу.

Зараз делегація України продовжує двосторонні переговори з країнами-членами Робочої групи ВТО, зокрема, зі США, Австралією, Аргентиною, Китаєм, Японією, Туреччиною, Литвою та ін.

Джерело — UkrBiz.net.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua