НОВИНИ від 23.02.2004


Експерти призивають інвестувати в Україну

Міністерство фінансів заявило, що західні експерти прогнозують феноменальні успіхи інвестицій в Україну. Про це говориться в повідомленні Мінфіну з посиланням на висновки аналітиків британського ділового журналу Euroinvest, німецького Commerzbank і американської компанії Morgan Stanley.

За даними Мінфіну, журнал Euroinvest відзначає удосконалення української законодавчої бази, стабільність національної валюти, економічний ріст і кваліфіковану робочу силу як фактори, що сприяють росту інвестицій в Україну.

Мінфін також заявляє, що фахівці підрозділу цінних паперів Commerzbank вважають держборг України, що складає 30% від валового внутрішнього продукту, низьким для ринків, що розвиваються, а здатність держави обслуговувати борг — високою.

"Аналітики (Commerzbank) відзначають, що позитивна динаміка фінансових показників України переважує будь-які можливі політичні ризики 2004 року", — говориться в повідомленні.

Мінфін заявляє, що експерти Morgan Stanley очікують продовження економічного росту в Україні і рекомендують інвесторам звернути увагу на українські цінні папери.

У березні Мінфін планує випустити єврооблігації на 600 млн. доларів і розраховує розмістити їх на більш вигідних умовах, ніж у 2003 р., тобто менш ніж під 7,65% річних.

У бюджеті-2004 передбачений загальний обсяг запозичень 10 922 млн. гривень (близько 2 050 млн. доларів), у тому числі внутрішніх — 4 494,5 млн. гривень (близько 845 млн. доларів) і зовнішніх — 6 427,5 млн. гривень (близько 1 205 млн. доларів).

Джерело — "Деловая неделя".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua