НОВИНИ від 27.02.2004


Forbes склав новий список мільярдерів

Американський журнал Forbes склав черговий список найбагатших людей світу. Очолює його, як звичайно, один із засновників Microsoft Білл Гейтс зі статком у 46,6 млрд. доларів. Цього року Гейтс відзначає своєрідний ювілей — він залишається найбагатшою людиною планети вже протягом 10 років.

Головна сенсація "Wоrld's Richest 2004" — поява в ньому Джоан Роулінг, автора романів про Гаррі Поттера. За підрахунками експертів журналу, видані колосальними тиражами книги дозволили їй заробити понад 1 млрд. доларів. У списку мільярдерів вона знаходиться на 552-му місці.

Серед новачків престижного списку Forbes також 31-літні творці самого популярного пошукового ресурсу інтернету Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж.

У 2003 році найбагатші люди світу стали ще заможнішими. Загальний статок 597-ми чоловік, що ввійшли до списку Forbes, оцінюється в 1,9 трильйона доларів. У порівнянні з торішнім списком, у нинішньому з'явилися 64 нових прізвища і лише 13 чоловік залишили його.

Головний критерій оцінки статку, застосовуваний експертами Forbes, — частка власності людини в його компаніях. Відновлення світової економіки і ріст на фондових ринках сприяли тому, що кількість мільярдерів виросла на 64, до рекордного значення за всю історію ренкінгу — 587 чоловік. Їхній сукупний статок збільшився з 1,4 трлн. до 1,9 трлн. доларів.

Стрімкіше за всіх за минулий рік багатів інвестиційний гуру Уоррен Баффет. Його статок виріс на 12,4 млрд. доларів, до 42,9 млрд., і він упритул підібрався до самої багатої людини у світі, Білла Гейтса.

За інформацією Newsru.com та журналу Forbes.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua