НОВИНИ від 02.04.2004


2000 найбільших компаній світу від Forbes

Американський журнал Forbes вперше опублікував список 2000 найбільших компаній світу.

На відміну від інших списків, де корпорації ранжуються за одним показником, Forbes оцінював компанії відразу за чотирма. До уваги приймали доход, прибуток, активи і капіталізацію компанії.

Очолила рейтинг банківська корпорація зі США Citigroup. На другому місці — General Electric, на третьому — American Intl Group.

До списку Forbes увійшли 2000 компаній з 51-ї країни і 27-ми галузей; в них працюють 64 млн. чоловік. Їхні сукупні доходи склали 19 трлн. доларів, прибуток — 760 млрд., активи — 68 трлн., ринкова капіталізація — 24 трлн. доларів.

Найвідоміші рейтиги найбільших компаній складають: за ринковою капіталізацією — газета Financial Times (500 світових компаній), за доходами — журнал Fortune (500 компаній США). Журнал The Banker рейтингує 1000 світових банків за капіталом й активами.

Цікаво, що Microsoft, яка зайняла в FT-500 1-е місце, у Forbes опинилася лише 31-ю, незважаючи на капіталізацію в 287 млрд. Компанію підвели виручка (скромні 34,27 млрд. доларів) й активи (85,94 млрд.).

Для відбору компаній Forbes користувався в основному базою даних Worldscope, що дає інформацію про 32 000 світових компаній.

За інформацією Forbes та Newsru.com.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua