НОВИНИ від 19.04.2004


Fitch підвищило прогноз росту світової економіки на 2004 р.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило прогноз росту світової економіки на поточний рік до 3,6%. Раніше експертами агентства називалася цифра в 2,8%. Одночасно з підвищенням прогнозу загальносвітового росту економісти агентства, навпаки, понизили прогноз економічного росту для країн зони євро — з 1,8% до 1,6%.

Як відзначається в доповіді Fitch, перегляд загальносвітового прогнозу убік підвищення був викликаний більш сильним, ніж очікувалося, економічним ростом і відновленням утрачених раніше позицій Японії і США, повідомляє Reuters.

Проте, незважаючи на зміну прогнозу, експерти агенства відзначають, що як і раніше мають ряд приводів для занепокоєння. Так, більшість фахівців погоджуються з думкою щодо потенційного росту американської економіки, чітко передбачити розміри якого не береться ніхто.

Що стосується європейського прогнозу, то значний вплив зробила ситуація з курсом єдиної європейської валюти. Як відзначають у Fitch, сильний євро, можливо, дозволив зменшити інфляцію в єврозоні, але зовсім не сприяв відновленню європейської економіки. На думку агентства, Німеччині, швидше за все, не вдасться забезпечити спрогнозований ріст економіки країни в 1,2%, якщо урядова програма структурних реформ буде відсунута на другий план. У Франції й Італії політичні проблеми також заважають проведенню структурних реформ.

Разом з тим, Японія, Канада і Великобританія у поточному році, швидше за все, продемонструють економічні успіхи вище середньосвітових, відзначають у Fitch.

Експерти відзначають, що середньострокові перспективи світової економіки "виглядають трохи краще", ніж в останні роки, хоча ризик погіршення прогнозованої ситуації дуже великий.

У доповіді, підготовленій групою з 100 економістів, що представляють 60 країн, говориться, що внесок США в ріст світової економіки за останні роки складав 30-40%, і більшість економічно прогресуючих країн "росли за рахунок експорту в США".

Експерти також відзначили "нові центри економічної активності" — Китай, Індію і Росію. Економіка Китаю, за прогнозами експертів, у 2004 році виросте на 8,5%, Росії — на 7,8, Індії — на 6,3%.

У доповіді говориться, що економіка Євросоюзу залишиться аутсайдером (1,9% росту ВВП), у той час як справи Японії в 2004 році підуть на виправлення (3,1% росту), але в 2005 темпи росту її економіки скоротяться до 2%.

Джерело — РосБизнесКонсалтинг.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua