НОВИНИ від 21.06.2004


Найбагатші люди світу збільшили свої капітали

Статки 7,7 мільйонів найбагатших людей у світі збільшилися в 2003 році на 7,7% і склали $28,8 трлн.

За даними дослідження, проведеному IT-компанією Capgemini і інвестиційним бакном Merrill Lynch, до кінця 2003 року кількість мільйонерів у світі збільшилася в порівнянні з 2002 роком на 500 тис. (+7,5%) і досягла 7,7 млн. чоловік. Зокрема, в опублікованому дослідженні говориться, що в Азії і Північній Америці кількість найбагатших людей зросла на 10% і 13,6% відповідно, тоді як у Європі спостерігався помірний ріст — на 3,7%. У Китаї за 2003 рік кількість великих статків збільшилася на 12%, в Індії — на 22%.

В опублікованій доповіді також відзначається, що пожвавлення фондових ринків сприяло збільшенню статків британських громадян, у результаті чого Великобританія ввійшла у десятку країн світової фінансової еліти, статок кожного з членів якої перевищує $1 млн. без обліку нерухомості.

За 2003 рік кількість заможних громадян Великобританії виросла на 383 тис. чоловік (+8%), їхній загальний статок оцінюється в $1,34 трлн. У США за минулий рік кількість мільйонерів збільшилася на 272 тис. чоловік — до 2,27 млн. чоловік.

Найбагатшою людиною у світі є швед Інгвар Кампрад — засновник меблевого гіганта IKEA. До нього найбагатшим був керівник компанії Microsoft Білл Гейтс.

Як повідомляє шведський бізнес-щотижневик Veckans Affarer, особистий статок 77-літнього І. Кампрада складає на сьогоднішній день 400 млрд. крон ($53 млрд.), тоді як статок Б. Гейтса, відповідно до останніх публікацій у журналі Forbes, оцінюється в $47 млрд.

Джерело — Електронні Вісті.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua