НОВИНИ від 01.09.2004


ООН підтримує Open Source

Організація Об'єднаних Націй (ООН) провела "День свободи програмного забезпечення (ПЗ)", присвячений пропаганді масового використання ПЗ із відкритим кодом. В ООН думають, що в такий спосіб можна справитися з домінуванням на ринку дорогих програмних продуктів, які збільшують прірву між бідними і багатими країнами.

Таким чином, ООН побічно виступає проти монополії Microsoft на ринку ПЗ. Корпорація, у свою чергу, переживає нову хвилю судових позовів і відкладає випуск повнофункціональної ОС нового покоління. Міжнародна мережа IOSN (International Open Source Network, міжнародна мережа відкритого ПЗ), що працює під егідою ООН, провела 28 серпня перший всесвітній «день свободи ПЗ» (Software Freedom Day), який з цього року планується відзначати щорічно. Дана ініціатива здійснюється в рамках програми розвитку UNDP (United Nations Development Program). У рамках заходу в таких країнах «третього світу», як Індія, Бангладеш, Малайзия, Філіппіни, Шрі-Ланка і В'єтнам, пройшли спеціалізовані заходи, на яких безкоштовно роздавали CD і буклети, які розповідають про переваги програмного забезпечення з відкритим кодом. ООН вважає, що безкоштовне програмне забезпечення відкриває перед країнами, що розвиваються, можливість справитися з фатальним для деяких з них відставанням у сфері IT.

Джерело — CNews.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua