НОВИНИ від 12.10.2004


Присуджена Нобелівська премія з економіки 2004

Фінн Кідланд, Едвард ПрескоттНобелівський комітет у понеділок, 11 жовтня, присудив премію з економіки громадянину Норвегії Фінну Кідланду й американцю Едварду Прескотту за їхній внесок у вивчення динаміки розвитку макроекономіки.

Кідланд і Прескотт займалися вивченням періодів стійкості економічної політики і рушійних сил економічних циклів.

Обоє вчених працюють у США. Кідланд займається дослідженням в Університеті Карнегі-Меллона в Піттсбурзі і Каліфорнійському університеті в Санта-Барбарі, а Прескотт працює в Державному університеті Арізони і Федеральному резервному банку Міннеаполісу.

Торік премія дісталася американцю Роберту Енглу і британцю Клайву Грейнджеру за їхню роль у побудові економічних статистичних моделей.

Методи Енгла і Грейнджера використовуються для складання рядів випадкових величин як функції від часу, а також для вивчення залежності між функціями випадкових величин і для перевірки статистичних гіпотез.

За матеріалами Газета.Ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua