НОВИНИ від 15.10.2004


Конкурентоспроможність країн світу

Зі 104 країн, що були розглянуті у щорічній доповіді Світового економічного форуму (СЕФ), присвяченого конкурентоспроможності країн світу, тільки у двох країнах — Македонії та Чаді — ситуація, що стосується впливу на компанії дій корумпованих чиновників виявились гірше, ніж в Україні. Україна також займає друге місце з кінця (після Росії, перед Парагваєм) по боротьбі з відмиванням грошей.

Базуючись на опитуванні більш ніж 8700 крупних бізнесменів світу, укладачі звіту прийшли до висновку, що корупція залишається одним з основних слабких місць української економіки, за нею йдуть складне та розпливчате законодавство, поганий доступ до джерел фінансування та неефективний уряд.

Економіка Фінляндії залишається самою конкурентноздатною в світі, будучи лідером другий рік поспіль. Далі йдуть США, Швеція, Тайвань, Данія та Норвегія. На думку експертів СЕФ, "північні країни демонструють чудові економічні показники, вони мають дуже низький рівень корупції, а їхні фірми діють в юридичних умовах, які широко забезпечують виконання контрактних зобов'язань та верховенство закону".

Серед республік колишнього СРСР найвище місце — двадцяте — посідає Естонія.

Джерело — Inopressa.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua