НОВИНИ від 26.10.2004


Fitch про вибори й економіку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings вважає, що ризики, зв'язані з майбутніми виборами президента, є стримуючим чинником для росту суверенного рейтингу України, що зараз складає В+ за шкалою Fitch.

Про це повідомила прес-служба Fitch із посиланням на звіт агентства "Президентські вибори на Україні і перспективи для рейтингу".

Разом з тим, Fitch вважає, що якщо вибори президента пройдуть без виникнення серйозної політичної нестабільності, то макроекономічні показники України будуть сприяти підвищенню її кредитоспроможності. При цьому Fitch розглядає такий сценарій як більш ймовірний.

"У сьогоднішній неспокійній атмосфері, з огляду на значні політичні і комерційні інтереси, поставлені на карту в майбутніх виборах, не можна виключати ризик виникнення істотної політичної нестабільності. Однак, якщо політичний перехід відбудеться відносно гладко, на перший план вийдуть поліпшення основ кредитоспроможності України" — говориться в повідомленні прес-служби з посиланням на Едварда Паркера, директора аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах.

Fitch відзначає, що на даний момент не можна остаточно прогнозувати результати виборів, але у той же час додає, що існує ризик того, що результати виборів будуть оскаржені і це приведе до політичної і конституційної кризи. Разом з тим, Fitch вважає імовірність такого сценарію невисокою.

Fitch також не виключає ризик розвитку інших несприятливих сценаріїв, таких як скасування виборів, груба фальсифікація й анулювання результатів виборів, відсторонення Віктора Ющенко від участі у виборах, а також серйозні хвилювання в країні і негативна реакція світового співтовариства.

За останні кілька років Fitch тричі підвищував суверенний рейтинг України, що зараз складає В+ зі стабільним прогнозом.

Джерело — Українські новини.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua