НОВИНИ від 28.10.2004


IT-ринок витрачає на інновації більше всіх

Британське міністерство торгівлі (DTI) опублікувало статистику по розмірах інвестицій найбільших світових IT-компаній у дослідження і розробки (R&D). У цілому за 2003 рік світовий ринок апаратного і програмного забезпечення, а також телекомунікацій, витратив на R&D $102 млрд. — більше, ніж будь-яка інша сфера бізнесу.

За даними DTI, більше всіх на дослідження і розробки витрачає сектор апаратного забезпечення — на нього приходиться 20% всіх інвестицій у цю область у світовому масштабі, незважаючи на те, що цей показник скоротився на 6% у порівнянні з 2002 роком. У той же час, витрати на R&D з боку компаній-розробників ПЗ і провайдерів послуг виросли за той же період на 8%, а в телекомунікаційному секторі — на 2%.

За сектором "заліза" у списку найбільших інвесторів у дослідження і розробки йде автомобільна промисловість — її частка складає 19%. Далі йде фармацевтична промисловість і сектор біотехнологій — на їхню частку приходиться 18% усіх вкладень у R&D у світі.

Що ж стосується окремих компаній, то лідерами в IT-секторі є Nokia і IBM — кожна з них витрачає на дослідження і розробки по $5 млрд. На другому місці — Microsoft ($4,6 млрд.), потім йдуть Intel ($4,3 млрд.) та Ericsson ($4 млрд.). У світовому масштабі більше всіх у R&D у 2003 році вклали компанії Ford ($7,5 млрд.), Pfizer ($7,1 млрд.) і DaimlerChrsyler ($7 млрд.).

Що ж стосується відсотка витрат на R&D в обсязі продажів компаній, то тут з'являються менш відомі на IT-ринку імена: перше місце належить виробнику мікросхем Broadcom з 40,1%, друге — компанії Comverse Technology (31,3%), а третє — Cadence Design Systems з 30,4%.

США і Японія є ведучими у світі країнами за обсягами інвестицій у R&D. Це стосується всіх секторів економіки даних країн, що витрачають на дослідження і розробки $73,8 млрд. і $45,6 млрд., відповідно — для кожної країни це складає близько 40% від ВВП. США і Японія також лідирують по витратах на R&D у таких секторах, як електронна промисловість і IT. На долю Великобританії приходиться $10,6 млрд. — це менше 10% від ВВП даної країни.

Як показало дослідження, інвестиції в дослідження і розробки сприяють росту продажів компанії. Так, за останні 4 роки компанії, які більше всього витратили на R&D, також продемонстрували найвищі темпи зростання доходів.

Джерело — Cnews.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua