НОВИНИ від 01.11.2004


У світі росте рейтинг китайських бізнес-шкіл

Китай стає одним із міжнародних центрів бізнес-освіти. Відповідно до рейтингу газети Financial Times, чотири з двадцяти кращих світових програм підготовки магістрів ділового адміністрування (МВА) викладають у китайських бізнес-школах.

Це свідчить про прагнення Пекіну забезпечити швидкозростаючу китайську економіку високоякісними фахівцями на тлі все жорсткіших правил в'їзду в США, де розташовані найбільші бізнес-школи світу.

Всі китайські бізнес-школи, три з яких знаходяться в Гонконзі, а одна — у Шанхаї, працюють за підтримки західних університетів. Максимальний рейтинг у Китаї має програма МВА Гонконгського університету науки і технологій, що здійснюється спільно зі школою Келлогг (Kellogg) із Північно-західного університету Іллінойсу. Вона займає шосте місце у світі, випереджаючи аналогічні програми Колумбійського університету в Нью-Йорку і Лондонській школі бізнесу.

Три інші китайські програми МВА, що ввійшли в двадцятку, організовані відповідно при Китайсько-європейській міжнародній бізнес-школі в Шанхаї, Китайському університеті Гонконгу і гонконгському відділенні школи Айви (Ivey) канадського Університету Західного Онтаріо.

Китайські програми МВА припускають суміщення навчання і роботи. На думку китайських бізнесменів і вчених, країні необхідні 300 тисяч випускників із дипломом МВА щорічно, щоб забезпечити конкурентноздатність на міжнародному ринку. Китайський уряд уже доручив 30 кращим бізнес-школам країни щорічно готувати 5 тисяч кваліфікованих менеджерів.

Проте, кращою азіатською програмою МВА залишаються курси Чикагського університету в Сінгапурі, у той час як світове лідерство четвертий рік підряд зберігає за собою школа Вартон (Wharton) при Пенсильванському університеті. У цілому з 75 програм, що беруть участь у рейтингу, Європа представлена 20 школами, Америка — 49.

За інформацією Financial Times.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua