НОВИНИ від 04.11.2004


Топ 25 брендів-лідерів

В останньому номері журналу Chief Executive оголошено перелік кращих керівників лідируючих брендів (List of 25 CEOs Who Are Brand Leaders), який було складено за допомогою Нью-Йоркської бренд-консалтингової фірми Lippincott Mercer. Перше місце у цьому переліку зараз займають Майкл Делл та Кевін Роллінгз з корпорації Dell. Другу сходинку віддано Оріну Сміту із Starbucks, у той час, як директор Apple Computer Стів Джобз, бос Nike Філ Найт та голова Amazon.com Джефф Безос (всі вони є співзасновниками власних компаній) посіли наступні 3 місця в першій п'ятірці.

"Кращі CEO розуміють критичну важливість побудови бренду, і вони роблять все необхідне для досягнення мети", — говорить головний редактор журналу Chief Executive Magazine Уільям Дж. Холстайн, який контролював процес оцінювання. "Два лідери в Dell працюють дуже щільно з Головним директором з маркетингу над кожною основною ініціативою, щоб забезпечити цілісність бренду — наприклад, над його здатністю "перехоплювати" емоції клієнтів. Успіх компанії — кращий показник результативності".

Щоб скласти даний перелік, Lippincott Mercer ідентифікували 9 потенційних характеристик для ідеального бренду-лідера, перерахованих за ступенем важливості: споживчий досвід, передбачливість та новаторство, інвестування в бренд, цінність бренду, управління іміджем бренду, оцінка та моніторинг, ринкова життєздатність, дизайн та організація. Далі було складено "короткий список" з 77 компаній, що здобули світове визнання ("найбільш обожнювані компанії"). В опитуванні взяли участь приблизно 450 корпоративних та маркетингових директорів.

"Вище керівництво лідируючих брендів визнає, що сильні бренди побудовано на комунікації + досвіді — і що досвід має бути унікальним та несуперечливим", — говорить Сюзанна Хоган, старший партнер у Lippincott Mercer. "Найспритніші CEO будуть ідентифікувати та інвестувати у досвід, який грає найвагомішу роль для клієнта".

Топ 25 брендів-лідерів:

  1. Dell (Michael Dell, Kevin Rollins)
  2. Starbucks (Orin Smith)
  3. Apple Computer (Steve Jobs)
  4. Nike (Phil Knight)
  5. Amazon.com (Jeff Bezos)
  6. eBay (Meg Whitman)
  7. Southwest Airlines (Jim Parker)
  8. FedEx (Fred Smith)
  9. Virgin (Richard Branson)
  10. Coca-Cola (Neville Isdell)
  11. Target (Robert Ulrich)
  12. American Express (Ken Chenault)
  13. BMW (Helmut Panke)
  14. Wal-Mart (Lee Scott)
  15. Anheuser-Busch (Patrick Stokes)
  16. Google (Eric Schmidt)
  17. Walt Disney (Michael Eisner)
  18. Microsoft (Steve Ballmer)
  19. JetBlue Airways (David Neeleman)
  20. UPS (Mike Eskew)
  21. General Electric (Jeff Immelt)
  22. McDonald's (Charlie Bell)
  23. Hewlett-Packard (Carly Fiorina)
  24. Marriott (Bill Marriott Jr.)
  25. Procter & Gamble (A.G. Lafley)

За інформацією Chief Executive Magazine.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua