НОВИНИ від 21.01.2005


Європейська Комісія: звіт, присвячений підприємництву

Наступний Amazon.com, Yahoo чи Google з'явиться, швидше за все, не в Європі, а в США, визнає Європейська Комісія в звіті, присвяченому підприємництву.

Відповідно до звіту, опублікованому 17 січня, тільки 45% європейців зволіли б бути самі собі хазяїнами, тоді як в Америці таких 61%. У число факторів, пов'язаних із відносним небажанням європейців заводити власний бізнес, входять більш сильна прихильність до стабільної роботи і підвищена тривога з приводу ймовірного банкрутства.

Однак європейські лідери намагаються спонукати більше громадян ставати такими, як Джефф Безос, Джеррі Янг чи Сергій Брін. «Підприємці — це ДНК економіки, що необхідна для створення конкурентноздатності й інновацій в Європі», — говориться в заяві комісара Європейської Комісії Гюнтера Верхойгена.

Дослідження, що проводилося в квітні минулого року з опитуванням по телефону понад 21 тис. чоловік, знайшло, що всього 2% європейців проти 8% американців, серйозно займаються організацією власного бізнесу.

Одна з ознак надії для європейців криється в сильнішому дусі підприємництва в нових членів ЄС. У цілому третина громадян Євросоюзу, що працюють по найманню, готові розглянути можливість створення власного бізнесу в найближчі п'ять років, але для нових держав-членів ця цифра склала 40%. У десятку нових членів ЄС входять Чеська республіка, Польща й Угорщина.

Відповідно до звіту, імовірністю банкрутства стурбовані 45% європейців і 36% американців. 35% європейців побоюються втратити власність у випадку невдачі їхнього бізнесу, тоді як в Америці за це побоюється тільки 21% опитаних.

Джерело — ZDNet.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua