НОВИНИ від 27.01.2005


Financial Times: Global MBA rankings 2005

Газета Financial Times опублікувала 7-ий рейтинг кращих бізнес-шкіл світу. Перше місце в рейтингу ділять між собою Гарвардська бізнес-школа (Harvard Business School, США) та Школа Уортон Університету Пенсільванії (Wharton School of the University of Pennsylvania, США).

До першої десятки потрапили лише 2 бізнес-школи, які не розташовані в США — London Business School (Великобританія) та Insead (Франція/Сінгапур).

Іспанська бізнес-школа IESE при університеті Наварри (Іспанія) ввійшла в число кращих європейських навчальних закладів за програмою MBA, зайнявши 3-е місце (після 4-го у 2004 р.). Серед усіх бізнес-шкіл у світі їй присудили тільки 12-е місце. IESE особливо пишається тим, що серед випускників європейських навчальних закладів у її випускників найвищий відсоток приросту заробітної плати. Це підтверджує, що випускники дворічних MBA-програм, що проходять практику під час навчання, більш успішно влаштовуються на роботу. Після навчання вони попадають на робочі місця, де зарплата на 81% вище, ніж до одержання ними ступеня MBA.

Мадридська бізнес-школа (InstVtuto de Empresa) розташувалась на 19-му місці у світі серед MBA-програм і на 5-му в Європі. Крім того, вона входить у десятку кращих в області підприємництва й організаційної поведінки. Загальновідомо, що Instіtuto de Empresa славиться своїм підходом до навчання, орієнтованим на дослідницькі й інноваційні проекти, і просуванням соціально-відповідальних бізнес-ініціатив. У мережу випускників школи входять 30 тис. менеджерів, що працюють у 85-ти країнах.

Випускники Tuck School of BusVness при Dartmouth College одержують найвищі у світі зарплати у фінансовому секторі й в області банківської справи — біля $180 тис. у рік. Її ж випускники швидше всіх — протягом трьох місяців — влаштовуються на роботу після навчання. Tuck займає 6-те місце серед американських бізнес-шкіл і 7-ме у світі, поліпшивши свої позиції на два і три пункти в порівнянні з минулим роком, відповідно.

Рейтинг FT складається по 21-му показникові, що характеризують як саму школу, так і її випускників. Наприклад, оцінюються такі категорії, як процентне співвідношення місцевих і запрошених з-за кордону професорів, особливо зі ступенем PhD, загальний рівень досліджень, ріст зарплат випускників через три роки після закінчення навчання і багато іншого.

За інформацією Financial Times і E-xecutive.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua