НОВИНИ від 28.01.2005


Procter & Gamble купує Gillette за 57 млрд. доларів

Компанія Procter & Gamble, один з найбільших виробників миючих засобів і товарів особистої гігієни, купує компанію Gillette за 57 млрд. доларів.

Компанія Gillette, крім однойменних бритв, виробляє батарейки Duracell, зубну пасту Oral-B і побутові електроприлади під маркою Braun.

За згодою, підписаною радами директорів обох компаній, P&G випустить 0,975 своєї звичайної акції в обмін за кожну акцію Gillette. Додатково, P&G та її дочірні компанії планують викупити акції P&G на суму від 18 до 22 млрд. доларів у найближчі 12-18 місяців. На основі цін закриття акцій 27 січня, угода припускає 18-процентну премію до вартості акцій Gillette. Вартість придбання на цій основі складе близько 57 млрд. доларів.

Угода підлягає схваленню акціонерами і регулювальними органами. Передбачається, що угода буде довершена восени 2005 року.

"Ця угода приведе до створення найбільшої компанії споживчого сектору в світі", — прокоментував угоду Уоррен Баффет, голова холдингової компанії Berkshire Heathaway, який є найбільшим акціонером Gillette. "Це операція-мрія. Якщо говорити про цифри, то я збираюся купити достатню кількість акцій для того, щоб коли угода буде довершена, у нас було б 100 млн. акцій P&G".

Об'єднана компанія буде мати річні доходи в розмірі більше 60 млрд. доларів, що дозволить їй обійти англо-голландську компанію Unilever і зайняти перше місце у світовій індустрії споживчих товарів.

Джерело — K2Kapital.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua