НОВИНИ від 10.05.2005


Україна — найбільший порушник прав інтелектуальної власності

Уряд США назвав Україну головним порушником прав інтелектуальної власності і залишив чинним введені три роки тому санкції проти неї.

Про це повідомило управління представника президента США на торгових переговорах, за даними якого на сьогодні у переліку країн-порушниць прав інтелектуальної власності 52 держави, за якими США спостерігають.

Список розділений на три основні категорії та один додаток. У першій категорії — "пріоритетних (для спостереження) країн" зараз перебуває тільки Україна, підкреслюється в заяві управління, яке належить до структури Білого дому. До категорії "пріоритетних країн" включаються держави, що "відмовляються вести переговори або домагатися значного просування на двосторонніх або багатосторонніх переговорах із забезпечення адекватного захисту прав інтелектуальної власності", йдеться у повідомленні управління.

За його даними, цього року США проведуть "позачергову оцінку" того, яких заходів вживає українська влада для захисту прав інтелектуальної власності.

У другій категорії 14 держав, зокрема, Китай, Росія, Аргентина, Бразилія, Індія та інші. До третьої і найменш жорсткої категорії порушників зараховані ще 36 країн, зокрема шість держав СНД: Білорусія, Азербайджан, Узбекистан, Туркменія, Казахстан і Таджикистан, а також Латвія і Литва. У цей самий перелік окремою позицією включений Євросоюз.

Нагадаємо, що в 2002-му році США виключили Україну з режиму зовнішньоторговельних преференций, позбавивши її пільгових тарифів на суму $75 мільйонів на рік.

Джерело — РИА "Новости".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua