НОВИНИ від 13.05.2005


Економіка США найконкурентоздатніша

США зберегли в 2005-му році лідерство в списку країн із найконкурентоздатнішою економікою у світі, свідчать опубліковані в четвер результати щорічного всесвітнього дослідження, проведеного швейцарською бізнес-школою Institute for Management Development (IMD).

Слідом за найбільшою економікою у світі, що очолює список вже багато років, розташувалися Гонконг, Сінгапур, Ісландія та Канада. Всього в списку представлені 60 країн.

"Стійкість підприємництва, технологічний достаток, обсяг ринків цінних паперів, мобільність робочої сили, якість інфраструктури — це лише деякі фактори, що сприяють росту конкурентноздатності", — говориться в дослідженні.

Тим часом економіка Китаю, що стрімко розвивається, перемістилася цього року з 24-го місця на 31-е, повідомляє IMD.

"Несподіване падіння Китаю, яке сталося незважаючи на відмінні економічні показники, відбулося через дуже негативні результати опитування суспільної думки, проведеного в ділових колах у першому кварталі 2005-го року", — сказав професор IMD Стефан Гареллі.

"Стійкість такого різкого росту піддається сумніву, особливо відзначаються навантаження на фінансову систему і слабість корпоративного управління", — говориться в заяві Гареллі.

У свою чергу, Швейцарія піднялася з 14-го на 8-е місце завдяки відзначеному в дослідженні "зростаючому динамізму міжнародного сектору швейцарської економіки".

Результати дослідження 2005-го року показали, що низькі податки в державі не є для представників світової ділової еліти найпривабливішим фактором для здійснення бізнесу-діяльності, повідомила економіст IMD Сюзанна Росселет.

"Іноземна компанія не буде інвестувати тільки завдяки податковій структурі", — сказала вона, відзначивши, що для ухвалення рішення величезну роль грають такі сфери, як інфраструктура, наука, технологія, підприємництво, фінанси, логістика та освіта.

Наприклад, Люксембург, Фінляндія, Швеція, Норвегія і Бельгія продемонстрували максимальні темпи розвитку економіки, але в цих країнах спостерігається також максимальний податковий тиск, на який доводиться щонайменше 42% внутрішнього виробництва.

Японія, навпаки, входить до числа промислово розвинених країн з мінімальними податковими ставками на рівні 27%, але в останні десять років японська економіка показує не кращі результати.

"Що стосується конкурентноздатності, то важливий не тільки рівень податкових ставок, але й простота податкової системи", — говориться в дослідженні.

Джерело — "Деловая неделя".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua