НОВИНИ від 30.05.2005


Gartner: ІТ-департаментам загрожує "вимирання"

ІТ-департаментам багатьох компаній загрожує серйозне скорочення штатів, вважають аналітики Gartner.

На їхню думку, до 2010 р. чисельність ІТ-департаментів скоротиться на 15%, в основному, через конкуренцію з боку аутсорсерів. Ця тенденція не торкнеться країн, що розвиваються, наприклад, Індії, де аутсорсингові компанії використовують недорогу робочу силу.

Можливо, функції ІТ-спеціалістів будуть виконуватися співробітниками інших відділів. Департамент праці США прогнозує, що представники 10 професій, які швидше за всіх набирають популярність в 2002-2010 р., будуть виконувати такі функції як програмування і мережеве адміністрування. В США студенти вже зараз втрачають інтерес до вузькопрофесійного технічного навчання. Також в Gartner вважають, що до 2020 р. 60% співробітників ІТ-департаментів будуть безпосередньо залучені в бізнеси-процеси, що у свою чергу буде сприяти подальшому зменшенню їхньої чисельності у зв'язку з переходом в інші відділи.

Однак не всі аналітики дотримуються такої думки. Експерти Rand вважають, що зменшення кількості зайнятих у технічних областях і науці, у тому числі математиці, в США протягом найближчих років не передбачається.

Джерело — Cnews.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua