НОВИНИ від 02.06.2005


Проектне управління стає більш затребуваним

Відповідно до опублікованого на початку травня 2005 р. дослідження, проведеному компанією Robbins-Gioia, найбільш пріоритетними напрямками для урядових організацій є послуги, підвищення їхньої якості й ефективності. Узгодження окремих проектів зі стратегічними цілями також названо однією з найважливіших областей. Ці дані — результат опитування 120-ти професіоналів, спрямованого на з'ясування користі від реорганізації процесів і контролю якості для організацій та урядових агентств.

У цілому, опитування виявило тенденцію до збільшення уваги до реорганізації процесів. Ця тенденція — результат діяльності агентств і законодавців, спрямованого на підвищення компетентності виконавців і оптимізацію їхньої роботи. 35% учасників опитування вказали на якість обслуговування споживачів як на головний пріоритет. 30% відзначили важливість узгодження проектів і стратегії. 27% урядових агентств бажають поліпшити партнерські відносини з постачальниками і підрядниками, 40% вказали на бажання підвищити компетентність персоналу, 40% відзначили важливість оптимізації процесів для більшої ефективності роботи.

Карина Векслер, старший фахівець із досліджень Robbins-Gioia також відзначила той факт, що "багато агентств впроваджують рішення по портфельному і проектному управлінню для максимізації ефективності своєї роботи". У цілому ж, цінність управління проектами вже не викликає сумнівів. Як показує опитування, проведене іншою дослідницькою компанією — Center for Business Practices, дослідницьким підрозділом найбільш авторитетної консалтингової компанії по управлінню проектами в США, PM Solutions, — навчання проектному управлінню є однією з найбільш оптимальних стратегій підвищення ефективності компаній.

Приміром, від 62% до 90% організацій, що використовували тренінги по управлінню проектами, відзначили істотне підвищення продуктивності праці своїх співробітників. Зокрема, 46% респондентів вказали на значне скорочення календарних строків виконання роботи, 62% — на істотне поліпшення якості, 69% повідомили про помітне поліпшення відгуків клієнтів як результаті проведення тренінгів по управлінню проектами серед персоналу і середньої ланки менеджерів.

Методи управління проектами стають затребуваними в будь-якій області бізнесу і зараз можна відзначати вибух інтересу до них. Дійсно, тільки саме по собі використання кращої розповсюдженої практики управління проектами істотно збільшує шанси на їхній успіх. Нова редакція авторитетного і розповсюдженого у світі стандарту в області управління проектами PMI PMBOK 3rd Edition (2004) зробила ще один крок до поширення кращих світових практик, а навчання менеджерів на його основі дозволить істотно збільшити успіх проектів компанії.

Джерело — Cnews.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua