НОВИНИ від 20.07.2005


Американський мільярдер профінансує інноваційні проекти в Україні

Відомий американський інвестор Тім Дрейпер створює перший в Україні технологічний венчурний фонд "DFJ-Nexus".

Управління фондом здійснюватиме команда партнерів, які представляють американську й українську венчурні компанії "Draper Fіsher Jurvetson" і "Техінвест".

За словами Дрейпера, результатом створення цього фонду стане розвиток і просування на світовий ринок української науки, технологічних компаній, а також зародження в Україні своєї "Силіконової долини".

"Час для інвестування в хай-тек є досить ризикованим, але ми в цьому бачимо величезний потенціал і великі можливості. Україна може зробити себе економічно багатою країною, оскільки українська економіка базується на знаннях та інтелекті. Українська держава повинна зайняти своє гідне місце у світі", — сказав Тім Дрейпер.

Він також зазначив, що на цей час Україна може зробити величезний крок вперед, випередити багато розвинутих країні і що саме зараз необхідно це зробити, оскільки іншої такої можливості може не бути.

Дрейпер повідомив, що зараз необхідно знайти гроші для українського венчурного капіталу, щоб українські підприємці могли розвивати свої ідеї і втілювати їх у створення найбільших корпорацій.

"Ми інвестуємо кошти для того, щоб володіти частиною компанії. Якщо з 10-ти компаній одна або дві стануть великими універсальними компаніями, які надалі можна буде продати іншим компаніям або вивести їхні акції на фондовий ринок, то це буде великим успіхом", — заявив він.

Американський інвестор також зазначив, що державні преференції в цьому не потрібні і компанія не обов’язково повинна бути прибутковою. Дрейпер заявив: "Можна почати з ідеї. Ми створюємо команду, яка розроблятиме цю ідею, прототип, проводитиме ринкове тестування, створюватиме ще один прототип, після чого буде створено продукт для його впровадження в масове виробництво".

Тім Дрейпер має намір залучити більше 50 млн. доларів для фінансування 40 інноваційних проектів в Україні і Росії. На цей момент існують попередні інвестиційні зобов’язання на суму 30 млн. доларів. Створення фонду планується завершити у третьому кварталі поточного року із залученням українських інвесторів.

На сьогодні венчурний інвестор ознайомився з 3-4 проектами, які він вважає привабливими. Зокрема, він зацікавився українськими розробками в галузі ліквідації природних катаклізмів або катастроф, проектами у сфері біотехнологій, а також новими підходами в створенні дрібних провайдерів на місцевому рівні.

Тім Дрейпер є одним із засновників і управляючим директором венчурної компанії "Draper Fіsher Jurvetson", а також вважається одним з провідних спеціалістів венчурного бізнесу в США і венчурним капіталістом у третьому поколінні. За свою кар’єру він зробив інвестиції у 116 компаній, обсяг отриманого прибутку з яких у 6,5 разів перевищив розмір вкладених коштів.

За інформацією "ЛІГАБізнесІнформ", "Кореспондент".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua