НОВИНИ від 01.09.2005


США скасували торговельні санкції стосовно українських товарів

31 серпня уряд США скасував торговельні санкції проти України, введені у 2002-му році через недостатній захист прав на інтелектуальну власність.

На думку українського зовнішньополітичного відомства, скасування цих санкцій дасть поштовх росту обсягів двостороннього товарообігу між США й Україною.

Україна також закликала уряд США якнайшвидше провести позачерговий перегляд стану захисту інтелектуальної власності в Україні відповідно до розділу 301 закону про торгівлю США, що має привести до поновлення дії генеральної системи преференцій стосовно України.

Загалом у "списку-301" США цього року нараховується 52 країни, серед яких зазначений (як одна країна) і Європейський союз.

Україна — єдина країна, яка входить до групи "Пріоритетних", для яких передбачений особливий нагляд у зв’язку з порушеннями.

"Список-301" (від статті 301 Торговельного акта США) — це список країн, які, на думку США, недостатньо захищають права на інтелектуальну власність.

Джерело — "Українські Новини".






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua