НОВИНИ від 09.09.2005


Рейтинг економічної свободи — 2005

Дослідницький Cato Institute опублікував традиційний "Індекс Економічної Свободи" в світі. Поняття "економічна свобода" базується на чотирьох постулатах: "особистий вибір вище колективного", "обмін (товарами, послугами, грошима та ін.) здійснюється на добровільній ринковій основі з мінімальним залученням політичних і адміністративних важелів", "вільне входження на ринок і чесна конкуренція" і "захист особи і приватної власності від посягань". Передбачається, що чим вище рівень економічної свободи в країні, тим швидше розвивається економіка і росте добробут суспільства.

За період з 1985-го року рівень економічної свободи в світі виріс з 5.2 пунктів до 6.4 (за 10-ти бальною шкалою). У нинішньому рейтингу три перші місця зайняли Гонконг (8.7 балів), Сінгапур (8.5), Нова Зеландія, Швейцарія і США (по 8.2). В першу десятку також увійшли Великобританія, Канада, Ірландія, Австралія, Естонія (7.8), Люксембург і Об'єднані Арабські Емірати. Латвія і Литва на 44-му місці (по 6.8), Грузія — на 66-му (6.4), Україна — на 103-му (5.5), Росія — на 115-му (5.1). Інші країни колишнього СРСР укладачами рейтингу не враховувалися. Для порівняння, Японія — на 30-му місці (7.2), Франція — на 38-му (6.9), Ізраїль — на 50-му (6.7), Китай — на 87-му (6.0). Останнє, 127-е місце в рейтингу зайняла Мьянма (Бірма) — 3.8 балів.

Джерело — Washington ProFile.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua