НОВИНИ від 14.09.2005


Financial Times опублікувала перший рейтинг європейських програм Masters in Management

Financial Times опублікувала свій перший рейтинг європейських програм Masters in Management. Ці програми — перший щабель у бізнес-освіті, і їхні випускники одержують дипломи "Магістр менеджменту". Вступати на ці програми можуть люди з незакінченою вищею освітою і без досвіду роботи — на відміну від програм МВА, на які приймаються вже сформовані фахівці-практики.

Як і рейтинг програм МВА, цей рейтинг складається на основі двох опитувань: анкети розсилаються як школам, так і випускникам, що завершили навчання по програмах три роки тому — в 2002 р.

Спочатку в опитуванні взяли участь 29 шкіл, але чотири з них не ввійшли в таблицю: їх підвели випускники, частина яких не відповіла на питання анкети. Географія списку охоплює весь європейський континент. З 16-ти параметрів, по яких оцінюються програми, перші п'ять засновані на інформації від випускників, а інші — на даних, отриманих від бізнес-шкіл.

Цей список став свого роду одою французькій бізнес-освіті. Французькі школи розташовуються на 7-ми з 16-ти верхніх позицій. Причому 1-е і 2-е місця займають паризькі школи HEC і ESCP-EAP.

Серед 25-ти провідних європейських програм — п'ять британських. Британську п'ятірку очолює Лондонська школа економіки і Університет Бредфорда. Найдужчою рисою всіх п'яти британських програм виявилася їхня здатність залучати іноземних студентів.

Деяким випускникам європейських програм, які приїхали вчитися з інших країн, магістерський диплом цих шкіл дав можливість знайти роботу там, де вони вчилися. Із випускників-неєвропейців, що відповіли на питання анкети, у Європі після закінчення навчання залишилися працювати 57,9%.

Більшість випускників влаштовується на роботу в провідні компанії, 54% респондентів заявили, що працюють у компаніях, штат яких нараховує більше 5 тис. співробітників, більше третини (31%) працюють у компаніях зі штатом більше 50 тис. чоловік. При цьому, 10% створили свій бізнес або під час навчання по програмі, або відразу після її закінчення. 88,5% респондентів почали вчитися по програмі, коли їм не було й 24-х років.

Рейтинг програм Masters in Management (PDF, 26 Kb) >>>

Джерело — E-xecutive.ru.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua