НОВИНИ від 28.09.2005


100 інтелектуалів, які впливають на світ

Американський журнал Foreign Policy і британський Prospect створили рейтинг 100 інтелектуалів, які впливають на людство. До рейтингу потрапили фахівці в різних областях знань, які абстрагуються від сфери своїх інтересів і впливають на розуміння процесів, що проходять в інших галузях знань: політологи, філософи, письменники, екологи, економісти, юристи, фізики, вчені-природники й ін.

Найбільше представництво в рейтингу мають США — 36 імен. Серед них: журналісти і політологи Фарід Закаріа (Fareed Zakaria) і Томас Фрідман (Thomas Friedman), політичний діяч Пол Вулфовітц (Paul Wolfowitz), економісти Джеффрі Сакс (Jeffrey Sachs) і Пол Крагман (Paul Krugman), історик Бернард Льюіс (Bernard Lewis), політологи Семюель Хантінгтон (Samuel Huntington), Френсіс Фукуяма (Francis Fukuyama), лінгвіст Ноам Чомскі (Noam Chomsky) та ін.

У список також увійшли французький філософ Жан Бодрільяр, Папа Бенедикт XVI-й, соціолог (і колишній президент Бразилії) Фернандо Кардосо, перуанський економіст Ернандо Де Сото, німецький філософ Юрген Хабермас, канадський мислитель Майкл Ігнатьєфф, датський еколог Бьєрн Ломборг, теолог Юсуф Аль-Кардаві (Єгипет) та ін. Серед письменників найбільше впливають на сучасність Умберто Еко (Італія), Салман Рушді (Великобританія-Пакистан), Амос Оз (Ізраїль), Ха Джин (Китай), Вацлав Гавел (Чехія), Орхан Памук (Туреччина) і Маріо Варгас Льоса (Перу).

Джерело — Washington ProFile.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua