НОВИНИ від 29.09.2005


Україна посідає 84-е місце у світовому рейтингу конкурентоспроможності

Україна посідає 84-е місце у світовому рейтингу конкурентоспроможності, який щорічно укладає Всесвітній економічний форум (ВЕФ), піднявшись за цим показником за рік на 2 пункти. Про це йдеться в "Звіті про глобальну конкурентоспроможність за 2005-2006 роки", опублікованому в середу в Женеві.

Україна трохи поступається Молдові, яка перший раз з’явилася в цьому рейтингу і займає 82-у позицію, і Пакистану (83-є місце, плюс 8 позицій). Нижче України, на 85-му місці, Македонія (нижче на одну позицію, ніж торік) і на 86-му — Грузія (плюс 8). Росія — на 75-му місці, що на 5 пунктів гірше торішнього показника.

Вперше потрапили в цей рейтинг Казахстан (61-е місце), Азербайджан (69-е), Вірменія (79-е), Киргизія (116-е). Естонія зберегла 20-е місце, Литва опустилася з 36-го на 43-е, Латвія зберегла 44-у позицію.

Економіка Фінляндії визнана найбільш конкурентноспроможною у світі вже третій рік поспіль. На другому місці знаходяться США, за ними йдуть Швеція, Данія, Тайвань і Сінгапур.

Останні в рейтингу — Киргизстан і Республіка Чад.

Рейтинги складаються на основі сукупності підтверджених економічних даних, доступних у відкритій пресі, а також результатів «Опитування думки керівників», проведених ВЕФ. Цього року було опитано майже 11 тис. представників бізнесу в 117-ти країнах світу. В анкеті були питання, що стосуються широкого кола факторів, які впливають на діловий клімат у країні і сприяють стійкому економічному зростанню.

Торік до рейтингу було включено 104 країни.

Джерело — Інтерфакс-Україна.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua